FunX

Trobi: "Best Album winnen betekent meer voor me dan Best Producer"

foto: Annemoon Kater / FunX
  1. Newschevron right
  2. Trobi: "Best Album winnen betekent meer voor me dan Best Producer"

Trobi heeft vanavond niet één, maar twee FunX Music Awards in ontvangst mogen nemen! De jonge producer won de prijs voor Best Collabo voor zijn track Einstein met Mula B en LouisVos én die voor Best Album voor zijn project Trobi on the Beat. En die laatste is voor hem extra speciaal, zo vertelt hij aan Nordin en Tannaz. "Ik ben zo blij, je hebt geen idee. Er zit zoveel tijd in deze award. Ik heb drie jaar aan dit project gewerkt!"

'Beter dan Best Producer'

Vorig jaar was Trobi voor het eerst genomineerd en won hij meteen de FunX Music Award voor Best Producer. Daar was hij uiteraard superblij mee, maar met de award voor zijn debuutalbum Trobi on the Beat is hij nóg blijer. Als producer in die categorie winnen, is volgens hem namelijk extra speciaal. "Deze award betekent voor mij zoveel meer dan Best Producer. Het is echt anders dan voor een rapper. En als je dan ziet wie de concurrentie is, is het superdik dat je zo'n prijs pakt!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Tracks kapen'

In het maken van het album heeft enorm veel werk gezeten, vertelt Trobi. "Een album maken is in principe niet zo moeilijk. Maar als een track hard is, wil de rapper of artiest die vaak voor zichzelf hebben. Om 'm dan te kapen als producer is heel lastig. Dus dan kan je vaak weer opnieuw beginnen. Dat heb ik geaccepteerd, zo is het gewoon. Ik snap het ook wel. Het is ook een compliment."

Toch is het Trobi gelukt en het resultaat mag er zijn. "Ik ben blij hoe het is geworden. Het album heeft vier weken op nummer 1 gestaan en dan nu deze award. Dat is echt lekker."

Ster advertentie
Ster advertentie