Up 2 Date

'Mansory'-producer Trobi vertelt hoe zijn nieuwe track met Desiigner tot stand kwam

foto: Instagram: Trobi
  1. Newschevron right
  2. 'Mansory'-producer Trobi vertelt hoe zijn nieuwe track met Desiigner tot stand kwam

Het valt niet te ontkennen dat de Nederlandse urban scene de afgelopen jaren explosief is gegroeid. In zoverre zelfs dat steeds meer Nederlandse artiesten de kans krijgen om samen te werken met internationale grootheden, zo ook Trobi. De Nederlandse producer werkte samen met artiesten zoals Lijpe, Frenna en Ashafar en produceerde kortgeleden de nieuwe single van Desiigner. In de ochtendshow met Fernando vertelde Trobi meer over hoe deze samenwerking tot stand kwam.

Producer Trobi over zijn tracks met Chris Brown, Desiigner en Rick Ross

Met Desiigner in Dubai

Trobi is pasgeleden terug in Nederland nadat hij samen met producer The Plugz in Dubai was voor een aantal labelmeetings. Geheel onverwacht werd hij tijdens zijn verblijf in de stad gebeld door een Amerikaanse labelmedewerker die liet weten dat Desiigner ook in Dubai is en openstaat voor een samenwerking. De jonge producer twijfelde geen moment. "Ik had gelijk mijn laptop gepakt uit mijn hotelkamer en ik ben meteen naar de studio gegaan. Daarna hebben we een tune gemaakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meteen verkocht

Volgens Trobi was Desiigner meteen verkocht toen hij zijn eerste beat hoorde. "Ik speelde mijn eerste beat af en hij zei gelijk: 'Ik voel deze nu al'. Ik zei toen dat ik hem nog wat andere dingen wilde laten horen, want je moet nooit meteen voor de eerste beat gaan. Toen speelde ik de tweede beat af en het was meteen raak." Blijkbaar was Desiigner zeer te spreken over de track, want een paar dagen later kreeg Trobi een belletje met verrassend nieuws. "We hadden de track opgenomen en twee dagen later werd ik weer gebeld met het nieuws dat de tune de eerste single wordt van zijn nieuwe project."

Quote

Om heel eerlijk te zijn lag mijn focus niet op Amerika.

Trobi

Amerikaanse artiesten

Voor Trobi is het de eerste keer dat hij de studio in dook met een Amerikaanse artiest. Hoewel hij eerder met Franse, Duitse en Arabische artiesten samenwerkte, zegt hij dat hij zich niet zozeer richtte op Amerika. "Om heel eerlijk te zijn lag mijn focus niet op Amerika. Ik wou eerst mijn naam vergroten in Europa. Ik ben namelijk veel bezig in Frankrijk, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Ik was niet zo met Amerika bezig, dus ik vind het wel hard om gelijk met een knaller binnen te komen, want het is echt een dikke track geworden.

Meer internationale samenwerkingen

Het is dus duidelijk dat Trobi momenteel lekker gaat, maar de producer heeft nog veel meer in petto voor zijn fans. Zo gaat hij binnenkort weer terug naar Dubai om een track te maken met niemand minder dan Chris Brown en heeft hij projecten lopen met andere internationale grootheden. "We zijn met nog veel meer projecten bezig. We zijn bezig met The Plugz, Rick Ross, Aya Nakamura en Arabische projecten. Ook mijn eigen album komt later dit jaar."

Ster advertentie
Ster advertentie