Entertainment

Megan Thee Stallion boekt overwinning in rechtszaak tegen oude label

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Megan Thee Stallion boekt overwinning in rechtszaak tegen oude label

Megan Thee Stallion heeft opnieuw een overwinning geboekt in de rechtszaal. Ditmaal tegen haar voormalige platenlabel, 1501 Certified Entertainment, dat zij aanklaagde vanwege onenigheid over een uitgebracht project. Dat meldt Rolling Stone.

Wel of geen album?

De zaak draait om de vraag of het project Something for Thee Hotties echt een album is. Meg vindt van wel, maar het label is van mening dat het project niet als album bestempeld mag worden, omdat er eerder verschenen tracks op staan. Volgens het label moet Meg daarom nog een album bij hun uitbrengen.

De artiest geeft toe dat delen van nummers op Something for Thee Hotties eerder op YouTube zijn beland, maar vindt niet dat dit telt als eerder uitgebracht materiaal, omdat de muziek niet eerder op streamingdiensten verscheen.

Rechter wijst verzoek label af

1501 Certified Entertainment probeerde de rechtszaak tegen te houden, maar de rechter wil de argumentatie van de artiest graag aanhoren en heeft het verzoek om een streep door de zaak te halen afgewezen. De zaak gaat om zo'n 1 miljoen dollar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Al langer onenigheid

Tussen Megan Thee Stallion en haar voormalige label heerst al langer onenigheid. Eerder probeerde 1501 Certified Entertainment al een samenwerking tussen Meg en de Koreaanse boyband BTS tegen te houden. De rapper werd toen in het gelijk gesteld en de samenwerking werd uitgebracht.

Rechtszaak Tory Lanez

Vorige week was Megan Thee Stallion ook al in de rechtszaal te vinden. Toen werd Tory Lanez schuldig bevonden aan het beschieten van Meg in 2020. Tory Lanez hangt nu 20 jaar cel boven het hoofd.

Ster advertentie
Ster advertentie