Entertainment

Travis Scott niet vervolgd voor Astroworld-drama

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Travis Scott niet vervolgd voor Astroworld-drama

Travis Scott wordt niet aangeklaagd voor het drama dat zich afspeelde op Astroworld in 2021. Een jury in Texas heeft besloten dat Travis niet verantwoordelijk is voor datgeen wat er misging op het festival.

Geen schuld

De politie van Houston, waar het festival plaatsvond en de thuisstad van Travis, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar wie er schuld heeft aan de gebeurtenissen op Astroworld. Gisteren kwam er een jury bij elkaar om een definitief oordeel te vellen over de situatie. De jury oordeelde dat Travis niet verantwoordelijk gehouden kon worden voor het drama.

Een woordvoerder van Travis reageerde na afloop op de beslissing van de jury. "Het besluit van vandaag bevestigt wat we al een tijd wisten: dat Travis Scott niet verantwoordelijk is voor de tragedie die zich heeft afgespeeld op Astroworld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Astroworld

Op 5 november 2021 hield Travis Scott zijn uit de hand gelopen festival Astroworld waarbij tien mensen om het leven kwamen en duizenden bezoekers gewond raakten. Tijdens het festival probeerde een grote mensenmassa dichter bij het podium te komen, waarna er verdrukking ontstond. Achteraf bleek dat vergunningen niet op orde waren en veiligheidspersoneel niet goed was opgeleid.

Als gevolg van het drama werd Travis herhaaldelijk aangeklaagd door slachtoffers en hun families. Met enkele nabestaanden trof Travis al een schikking, terwijl er nog steeds enkele civiele rechtszaken lopen tegen de rapper vanwege het festival.

Ster advertentie
Ster advertentie