Entertainment

Quavo te gast bij witte huis om over vuurwapengeweld te praten: "We moeten samenwerken"

foto: Instagramfoto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Quavo te gast bij witte huis om over vuurwapengeweld te praten: "We moeten samenwerken"

Migos' Quavo was gisteren te gast bij het Witte Huis om zich uit te spreken over vuurwapengeweld. Samen met zijn moeder en zus, die ook de moeder van zijn overleden neef Takeoff is, gingen ze hierover het gesprek aan met vicepresident Kamala Harris.

Dood Takeoff

Negen maanden geleden werd Takeoff als onschuldige omstander neergeschoten na een ruzie bij een bowlingbaan in Houston. Zijn dood heeft ervoor gezorgd dat Quavo, niet alleen Migos-lid maar ook zijn neef, zich actief inzet tegen vuurwapengeweld en de regels eromheen. Daarom was Quavo gisteren samen met zijn moeder en zus aanwezig in het Witte Huis om de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris hierover te spreken.

"Ik heb het gevoel dat je je roeping op de minst verwachte momenten vindt", zei hij volgens The Associated Press. “Je denkt niet dat er iets met je zal gebeuren. Ik moet er iets aan doen, zodat het de massa niet zal overkomen – vooral niet in onze cultuur. Ik wil niet dat dit met iemand anders kan gebeuren. Ik wil deze percentages omlaag brengen.” Volgens Amerikaanse cijfers zijn er vorig jaar meer dan 48.000 mensen overleden aan vuurwapengeweld.

Meer regels rondom vuurwapengeweld nodig

Door in gesprek te gaan met Kamala Harris hoopt hij dat er regels gevormd kunnen worden rondom het gebruik van vuurwapens. Een vraag die hij zichzelf veelal stelt is: "Hoe kunnen we wapens op een veilige manier gebruiken?", vertelt hij aan The Associated Press. "En hoe houd je ze uit de handen van mensen die slechte beslissingen nemen?".

“De politie heeft wapens en helaas zijn sommige mensen in onze cultuur en dierbaren omgekomen door politiegeweld. Het draait allemaal om keuzes en hoe we meer controle kunnen hebben op wie deze wapens kunnen gebruiken", vervolgt hij zijn verhaal. Volgens de rapper is het vooral belangrijk dat er samen wordt gewerkt. "We moeten samenwerken en hebben hulp nodig van dit grote oude gebouw hier".

Quavo's eigen stichting

Quavo is vorig jaar samen met zijn familie de Rocket Foundation gestart, waarmee hij zijn neef Takeoff eert. Met deze stichting wil hij twee miljoen dollar investeren in interventies tegen geweld binnen de gemeenschap. Ook hoopt hij naschoolse programma's te ontwikkelen op plekken waar geen gemeenschapscentra zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie