Entertainment

Défano Holwijn: "Guys vinden het net zo goed niet chill om random betast te worden"

foto: Instagram: Défano Holwijn
  1. Newschevron right
  2. Défano Holwijn: "Guys vinden het net zo goed niet chill om random betast te worden"

In een nieuwe editie van Linda.Meiden vertelt Défano Holwijn dat hij meermaals is betast door meiden in een club. Hij vond dat helemaal niet "tof" of "geil": "Guys vinden het net zo goed niet chill om random betast te worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Consent

Voor de nieuwe editie van Linda.Meiden ging Défano in gesprek met Quinty Misiedjan over mentale gezondheid, gender rollen en consent. Daarin vertelt hij onder andere dat hij steeds meer beseft hoe belangrijk het is om om toestemming te vragen voor de seks. Hij vindt het alleen nog moeilijk om te bedenken hóe je dat kan doen: "Ik heb wel eens gevraagd toen de ander dronken was en ik ook: 'Weet je het zeker?', maar als je allebei nuchter bent en je bent al bezig met allerlei dingen te doen, om dan letterlijk te vragen: 'Hé, wil jij eh...' Ik weet niet. Wat is een sexy manier om dat te vragen?"

Mannen hebben niet altijd zin in seks

De YouTuber heeft zelf ook wel eens meegemaakt dat hij zich gepushed voelde om seks te hebben. "Ik heb wel eens meegemaakt dat - waarvan ik eigenlijk de afgelopen jaren pas doorhad dat het niet oké was - je wil gewoon geen seks en dan wordt je echt gepusht om wel seks te hebben." Volgens hem is het een misverstand dat mannen altijd zin in seks hebben.

Misverstand

Een ander misverstand over mannen volgens Défano is dat mannen niet aan selfcare kunnen doen. Zo gaat hij één keer per maand naar de salon voor zijn gezicht en laat hij ook regelmatig zijn nagels doen. "Superchill, zo kom ik echt tot rust." Dat anderen dat soort dingen als 'niet mannelijk' beschouwen, vindt hij onzin. "Juist daarom post ik het ook, om te laten zien dat het niet per definitie iets ‘vrouwelijks’ is. Als douchen niet normaal was, zou dat ook als iets voor vrouwen worden gezien. Wat is man-zijn? Driften in je auto, bier drinken? Ik denk: al die gender rollen die ons toebedeeld zijn, laat maar gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie