Entertainment

Défano Holwijn over zaak P Diddy: "Die dingen gebeuren hier in Nederland ook"

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Défano Holwijn over zaak P Diddy: "Die dingen gebeuren hier in Nederland ook"

Défano Holwijn heeft zich in CONVO Talkshow uitgelaten over de duistere kant van de entertainmentindustrie. Zo zijn veel mensen momenteel geschokt over de details die naar buiten komen over de zaak van P Diddy en de Nickelodeon-documentaire. Défano wijst erop dat zich in Nederlands soortgelijke dingen afspelen. "Maar het is niet aan mij om die verhalen met de wereld te delen."

Duistere kant van Hilversum

Défano liet zich in de CONVO van afgelopen week al uit over de duistere kant van Hilversum. Zo benoemde hij kort dat hij op de hoogte is van verschillende misstanden binnen de industrie. Volgens hem begrepen sommige mensen zijn punt, terwijl anderen het meer zagen als een complottheorie. Vandaar dat hij zich genoodzaakt voelde om in de aflevering van deze week wat meer context te bieden. "Ik bedoelde vooral te zeggen dat ik weet dat er mensen in bepaalde machtsposities zijn die hele lijpe dingen doen. Die verhalen zijn bij mij bekend."

foto: CONVO Talkshow

Défano, Armin en Yuki praten in CONVO over zaak Diddy

Er klopt iets niet

Los van de personen met een machtspositie, kent Défano ook stories van mensen die "dingen doen waar je je vraagtekens bij kunt zetten" om hogerop te komen. Wat voor acties hij concreet bedoelt, wordt in de podcast niet helemaal duidelijk. Maar aan de opmerkingen van co-hosts Armin Shah en Yuki Christus te zien, lijkt het wel om seks-gerelateerde zaken te gaan. "Soms zie je gewoon dat er iets niet klopt aan een bepaald groepje BN'ers op een feestje", aldus Yuki, die aangeeft dat hij zich verbaast over hoe genormaliseerd drugs op bepaalde events is. "Ik weet niet wat het is. Misschien hebben ze wel seksfeestjes en doen ze verder niks lijps. Maar je voelt gewoon dat er iets niet klopt."

Défano over Diddy en Nickelodeon

Volgens Défano kent hij ook verhalen van mensen die "geblacklist" worden en bepaalde kansen niet krijgen, omdat ze niet meedoen aan initiatieven die niks met hun werk te maken hebben. "Er gebeuren gewoon heel veel lijpe dingen. Mensen zeggen me vaak: 'Denk je dat het hier Amerika is?', maar dat soort dingen gebeuren in Nederland ook gewoon, hoor. P Diddy-achtige taferelen." De oprichter van Bad Boy Records wordt beschuldigd van zaken als mensenhandel en groepsverkrachting. Daarnaast refereert Défano naar de schokkende details die naar buiten kwamen in de Nickelodeon-documentaire, onder meer over misbruik op de werkvloer. "Dat soort shit gebeurt hier in Nederland ook honderd procent."

Ook in Nederland

Tot slot vat de presentator zijn punt samen. "Mensen in bepaalde machtsposities die dingen doen met ambitieuze jongens en meiden. Als je denkt dat dat een 'ver van je bed-show' is, kom op man..." Volgens Armin kan Défano het weten, omdat hij veel in Hilversum is en ervaring heeft met het draaien van relatief grotere producties. De mannen verwachten dan ook dat er in Nederland spoedig meer schokkende gebeurtenissen onthuld zullen worden. "Met de tijd merk je dat er steeds meer dingen naar buiten komen", aldus Défano. "Maar nogmaals, het is niet aan mij om die persoonlijke verhalen van mensen met de wereld te delen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie