Entertainment

The Weeknd trekt opnieuw miljoenen uit om voedsel te leveren aan Gaza

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd trekt opnieuw miljoenen uit om voedsel te leveren aan Gaza

The Weeknd heeft aangekondigd dat hij 2 miljoen dollar van zijn XO Humanitarian Fund gaat schenken aan het Wereldvoedselprogramma (WFP) om hulp te bieden aan families in Gaza. Met het geld wordt er een grote hoeveelheid tarwebloem verstrekt waarmee er zo'n 18 miljoen broden kunnen worden geproduceerd. Dit zal naar verwachting meer dan 157.000 Palestijnen een maand lang voeden.

Voedsel

Het is niet de eerste keer dat The Weeknd zijn steun betuigt aan de Palestijnen. De zanger, die Goodwill-ambassadeur van het Wereldvoedselprogramma is, doneerde eerder ook al 2,5 miljoen dollar aan de organisatie. Deze eerdere donatie zorgde ervoor dat meer dan 173.000 mensen gedurende twee weken van voedsel werden voorzien.

De zanger roept zijn fans op om ook te doneren aan het WFP. Inmiddels is er al zo'n 6,5 miljoen dollar opgehaald voor het fonds, waarvan 4,5 miljoen dollar bestemd is voor hulp aan Gaza.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hongersnood

Hongersnood dreigt in het noorden van Gaza. Volgens het WFP neemt ondervoeding onder kinderen in recordtempo toe. Eén op de drie kinderen onder de twee jaar is nu acuut ondervoed. Het aantal mensen in Gaza dat geconfronteerd wordt met catastrofale niveaus van honger is in minder dan drie maanden verdubbeld, van 570.000 in december tot 1,1 miljoen vandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie