Entertainment

Beyoncé's moeder reageert op geruchten dat zangeres wit wil zijn: "Jullie zijn dombo's"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé's moeder reageert op geruchten dat zangeres wit wil zijn: "Jullie zijn dombo's"

De première van Beyoncé's concertfilm Renaissance: A Film by Beyoncé vond afgelopen weekend plaats. De meest bekende mensen kwamen bij elkaar voor Beyoncé, maar uiteindelijk keken fans maar naar één ding: de look van de zangeres. De zangeres zou er namelijk wel heel 'wit' uitzien. Iets waar haar moeder nu gefrustreerd op heeft gereageerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wit zijn

De première vond afgelopen zaterdag plaats en bracht de allergrootsten bijeen om de film Renaissance: A Film by Beyoncé te kijken. Hoewel er een heleboel outfits en looks voorbijkwamen, zorgde de volledige look van Beyoncé voor de meeste reacties. De zangeres was gehuld in een zilveren jurk en droeg een platinablonde pruik. Social media-gebruikers vielen vooral over de huidskleur van de zangeres, die op foto's toch wel een stuk lichter leek te zijn dan dat zij van Beyoncé kennen.

Zo klonken de reacties op X en Instagram niet positief. "Het ziet eruit alsof ze haar huid heeft gebleekt", "Wie is deze witte vrouw?" en "Ze wil zo graag wit zijn", schreven verschillende gebruikers.

Beyoncé's moeder

De opmerkingen lijken Beyoncé zelf niet te raken. Gisteren plaatste ze namelijk een fotoreeks, waarin ze volledig in het wit gekleed was en op een sarcastische manier lijkt te reageren. Haar moeder was daarentegen wel gefrustreerd door de reacties en heeft daarom een special post op Instagram geplaatst. Zo schreef ze in een speciale Instagram-post dat ze heeft besloten om op alle "domme, onwetende en racistische" berichten te reageren. "Ze maakt een film, waarbij het hele thema zilver is met zilver haar, een zilveren loper en zilveren kleding. Jullie dombo's denken dan ineens dat ze een witte vrouw wil zijn en dat ze haar huid bleekt? Hoe triest is het dat mensen uit de zwarte gemeenschap dit door haat en jaloezie ingegeven verhaal bedenken".

Tina Knowles vervolgde haar verhaal met dat Beyoncé's blonde haar niets te maken heeft met haar huidskleur. "Zwarte vrouwen dragen sinds de tijd van Etta James platinablond haar. Zoveel mooie, getalenteerde vrouwen hebben hun haar in die kleur gedragen. Proberen zij allemaal wit te zijn?", vervolgde ze haar verhaal. Haar woede om dit onderwerp kwam vooral voort uit een reporter van TMZ die contact had opgezocht met de haarstylist van Beyoncé. De reporter zou toen hebben gevraagd of de haarstylist een reactie wilde geven over 'hoe Beyoncé wit wil zijn'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie