Entertainment

Celstraf geëist tegen politiemedewerker die informatie over Lil Kleine lekte

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Celstraf geëist tegen politiemedewerker die informatie over Lil Kleine lekte

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vier maanden cel geëist tegen de voormalige politiemedewerker die informatie deelde over Lil Kleine, die toen gearresteerd was. De oud-politiemedewerker wordt ook verdacht van twee zedendelicten.

geheimhoudingsplicht geschonden

De voormalige politiemedewerker zou tussen 13 en 16 februari 2020 zijn geheimhoudingsplicht hebben geschonden. Via Snapchat deelde hij informatie over de toestand van Lil Kleine na zijn arrestatie, die was aangehouden vanwege de mishandeling van zijn toenmalige verloofde Jaimie Vaes. Hij vertelde aan Snapchat-vrienden onder andere dat de 27-jarige rapper aan het huilen was, niet wilde eten en dat hij spijt betuigde. Van dit Snapchat-gesprek werden screenshots gemaakt en die vervolgens gedeeld met een juicekanaal.

Volgens de officier van justitie heeft de 22-jarige verdachte niet alleen inbreuk gemaakt op de privacy van Lil Kleine, maar heeft hij ook "het vertrouwen in de politie geschaad". Het OM eist daarom vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk.

Zedendelicten

Vanwege het schenden van de geheimhoudingsplicht, stelde de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) een onderzoek in. Daaruit bleek dat de politiemedewerker zich ook schuldig heeft gemaakt aan twee zedendelicten. Hij zou een dertienjarig meisje hebben verleid en haar getuige hebben gemaakt van zijn seksuele handelingen.

De verdachte is sinds mei vorig jaar voor onbepaalde tijd geschorst door de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie