Entertainment

Lil Kleine trekt hoger beroep in tegen straf voor mishandeling in club

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lil Kleine trekt hoger beroep in tegen straf voor mishandeling in club

Lil Kleine gaat tóch niet in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor een mishandeling in een Amsterdamse club in 2019. Het is nog onduidelijk waarom hij het hoger beroep heeft ingetrokken.

Taakstraf

Lil Kleine werd voor de mishandeling veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, maar ging toen meteen in hoger beroep. Uit een navraag van Shownieuws bij het gerechtshof van Amsterdam blijkt echter dat het hoger beroep is ingetrokken. Zijn advocaat, Nienke Hoogervorst, bevestigt het intrekken aan NU.nl, maar geeft geen toelichting voor het besluit.

Mishandeling

Vorig jaar werd Lil Kleine veroordeeld voor een mishandeling in een club in Amsterdam op 7 december 2019. Naar verluidt was de aanleiding voor het geweld dat het slachtoffer tegen de toenmalige vriendin van Lil Kleine was aangebotst. Daarvoor bood hij meteen zijn excuses aan, maar even later werd hij door de rapper en zijn twee vrienden aangevallen. Nadat de man op de grond viel ging de mishandeling door. Een dag later deed het slachtoffer aangifte bij de politie.

De rechter oordeelde in 2022 dat het ging om "zinloos uitgaansgeweld". Volgens de rechter was het voldoende bewezen dat Lil Kleine en de twee andere mannen het slachtoffer hadden mishandeld. Een van de andere mannen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf, de derde heeft een celstraf van een maand gekregen.

Ster advertentie
Ster advertentie