Entertainment

OM zwakt verdenking tegen Lil Kleine af naar mishandeling

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM zwakt verdenking tegen Lil Kleine af naar mishandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de verdenking van Lil Kleine verzwakt van zware mishandeling naar mishandeling. Dit doet het OM naar aanleiding van een politieverklaring van zijn ex-partner Jaimie Vaes. Dat meldt Shownieuws.

mishandeling

Toen in februari van vorig jaar de beelden naar buiten kwamen dat Lil Kleine zijn toenmalige verloofde uit de auto trok, werd de rapper gearresteerd en aangeklaagd voor zware mishandeling. Een politieverklaring van Vaes zorgt echter voor een nieuwe wending in de zaak. Jaimie zou hebben verklaard dat Lil Kleine niet met de autodeur aan het slaan was en dat haar hoofd dus ook niet tussen de deur was geklemd. De media zouden dat ervan hebben gemaakt. Daardoor heeft het OM nu de aanklacht afgezwakt.

Beelden zelf gelekt

Daarnaast maakte Yvonne Coldeweijer, de vrouw achter juicekanaal Life of Yvonne, bekend dat Vaes de beelden van de mishandeling zelf naar haar toestuurde. Yvonne deelde een audiofragment van een gesprek tussen haar en Vaes kort na de vermeende mishandeling. In dat gesprek vroeg Vaes of Coldeweijer de beelden zo snel mogelijk online wilde zetten.

"Ik heb de man zo veel kansen gegeven, maar hij wil het maar niet leren", zegt Vaes tegen Coldeweijer in het audiofragment. "Ik heb gezegd: 'Nog één keer aanraken en dan is het klaar.' Hij kan overal mee wegkomen, maar het is gewoon klaar." Coldeweijer vroeg Vaes of ze het zeker wist, omdat er geen weg terug zou zijn zodra het online zou staan. "Als ik dit nu niet doe, dan kom ik er echt nooit van af. Het ergste is nog: het wordt alleen maar erger", antwoordde Vaes.

Ster advertentie
Ster advertentie