Entertainment

Medewerker R. Kelly krijgt 8 jaar cel voor intimideren getuige

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Medewerker R. Kelly krijgt 8 jaar cel voor intimideren getuige

Mike Williams, een oud-medewerker van R. Kelly, is door de rechtbank van New York veroordeeld tot een celstraf van 8 jaar voor het intimideren van een getuige in de zaak rond de zanger. Williams stak de auto van de getuige in brand.

Intimidatie

Williams hoopte een vrouw angst in te boezemen om niet meer tegen R. Kelly te getuigen. De vrouw liet zich echter niet intimideren en deed alsnog haar verhaal. Ze vertelde in augustus seksueel te zijn misbruikt door de zanger. Het misbruik begon toen ze slechts 17 jaar oud was. Mede door haar getuigenis werd R. Kelly uiteindelijk schuldig bevonden en zit hij momenteel in de gevangenis.

Niet de enige

Williams is niet de enige die geprobeerd heeft de rechtszaak te beïnvloeden. In augustus werden drie andere mannen gearresteerd voor het beramen van verschillende plannen om mensen te intimideren, bedreigen en om te kopen zodat zij van hun getuigenis af zouden zien. Een van die drie mannen getuigde later in de rechtszaal zelf op 17-jarige leeftijd seksueel te zijn misbruikt door R. Kelly.

Ster advertentie
Ster advertentie