Entertainment

Oussama Ahammoud doet verhaal: "Heel moeilijke tijd gehad"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Oussama Ahammoud doet verhaal: "Heel moeilijke tijd gehad"

Oussama Ahammoud heeft zich voor de eerste keer uitgelaten sinds alle ophef eerder dit jaar ontstond na een livestream met Bilal Wahib. "Ik kon wel ergens aanschuiven en mijn verhaal half vertellen, maar dat deed tekort aan wat dat jongetje was overkomen. Ik wilde het regelen achter de schermen", zegt hij in gesprek met de LINDA.meiden.

'Geen behoefte'

Bilal deed eerder al zijn verhaal bij Op1, maar Oussama zegt niet die behoefte te hebben gehad. "Om eerlijk te zijn was ik er al die tijd al klaar voor om mijn verhaal te vertellen, maar ik had er tot nu toe gewoon geen behoefte aan." Volgens hem was het belangrijkste dat het goed ging met het jongetje dat slachtoffer was van de livestream. "Ik kon wel ergens aanschuiven en mijn verhaal half vertellen, maar dat deed tekort aan wat dat jongetje was overkomen. Ik wilde het regelen achter de schermen. Het was voor mij veel belangrijker dat het goed zou gaan met het slachtoffer", aldus Oussama.

Ver van pedofilie

Oussama vertelt dat hij meteen al door had dat er een fout was begaan. "Je ziet dat ook als je het terugkijkt", zegt hij over de beelden. "Ik heb meteen laten weten dat ik het niet vond kunnen. Maar ik weet ook dat het gewoon een kwajongensstreek was. Het was letterlijk niet bedoeld als pedofilie, daar staan we heel ver vanaf."

Quote

Ik kon het geen plek geven.

Dichter bij familie

Zijn familie heeft hem er in een moeilijke tijd uiteindelijk doorheen geholpen. "Ze waren er voor me in een tijd dat letterlijk iedereen z’n handen van me aftrok. Ik heb een heel moeilijke tijd gehad, omdat ik niet kon accepteren wat er was gebeurd. Ik kon het geen plek geven. Mijn familie heeft me geholpen om weer te gaan doen wat ik leuk vind in de tijden dat ik er over nadacht te stoppen met alles. Het incident heeft mij dichter bij hen gebracht."

Oussama begrijpt dat hij heel Nederland over zich heen kreeg, maar vond de reactie van enkelen wel wat ver gaan. "Ik snapte dat mensen kritisch waren, want wat er is gebeurd kan ook helemaal niet en zal ik ook nooit goedkeuren. Maar de manier waarop mensen op social media, en dan in het bijzonder sommige influencers, reageerden was gewoon fucked up. Ik voelde geen menselijkheid. Er werd geen rekening gehouden met het feit dat we jonge jongens zijn die fouten kunnen maken. We werden direct naar de slachtbank gebracht."

'Ik ben weer gelukkig aan het worden'

In de afgelopen periode heeft Oussama vooral aan zichzelf gewerkt. "Ik heb veel nagedacht, boeken gelezen, gesport en ik ben naar school gegaan. Ik ben gaan leven als een normaal mens." Hij zit momenteel op de toneelschool en begint langzaam ook weer aan nieuwe projecten te werken. "Ik ben superblij dat ik weer aan het filmen ben. Ik ben weer gelukkig aan het worden."

Lees hier het volledige interview van Oussama met LINDA.meiden.

Ster advertentie
Ster advertentie