Entertainment

Bilal Wahib: "Ik heb het zelf verpest en daar lag ik nachten wakker van"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bilal Wahib: "Ik heb het zelf verpest en daar lag ik nachten wakker van"

Bilal Wahib heeft vrijdagavond voor het eerst zijn verhaal gedaan aan de talkshowtafel van Op1. Vier maanden geleden raakte de 22-jarige rapper en acteur in opspraak na een online incident met een minderjarige jongen.

Livestream

Begin maart kwam Bilal in het nieuws vanwege een livestream waarin hij een minderjarige jongen onder het mom van een grapje vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien. De jongen werd 17.000 euro beloofd als hij dit zou doen. Toen hij het vervolgens deed, werd hij hardop uitgelachen.

Excuus

"Ik wil beginnen met mijn excuses aan het slachtoffer en heel zijn familie. Op het moment dat ik het deed, wist ik niet dat ik fout zat en daarna voelde het alsof ik een hele hard klap kreeg in mijn gezicht", aldus Bilal. Ook zegt hij zijn excuus aan te bieden aan heel Nederland. "Ik heb het zelf verpest en daar lag ik nachten wakker van. Ook wil ik mijn excuus aanbieden aan Oussama. Hij zat ook in de live en wist niks van die grap. Hierdoor heb ik ook zijn carrière verpest."

Reactie moeder

Tijdens het programma wordt ook gevraagd hoe het met de 17.000 euro zit die is beloofd aan het slachtoffer. "Er is een regeling getroffen, maar daar mag ik geen uitspraken overdoen", vertelt de rapper daarover. Als het even later gaat over de reactie van zijn moeder wordt Bilal emotioneel. "Ze moest huilen en dat heb ik haar heel lang niet zien doen. Dat is lastig om te zien."

Quote

Voor mij werkt het lekkerst dat ik mezelf kan uiten. Dat kan ik niet bij veel mensen, maar bij mijn vrienden wel. Ik heb preken gekregen waar je u tegen zegt"

Bilal Wahib bij Op1

Gesprekken met vrienden

De 22-jarige artiest is naar eigen zeggen met zichzelf aan de slag gegaan. "Ik heb veel gesprekken met vrienden. Ik heb ook een sessie gehad met een psycholoog, maar dat vond ik niet zo chill. Voor mij werkt het lekkerst dat ik mezelf kan uiten. Dat kan ik niet bij veel mensen, maar bij mijn vrienden wel. Ik heb preken gekregen waar je u tegen zegt."

Gevolgen

Het incident had grote gevolgen voor Bilal. Hij moest bij de politie verschijnen en diverse omroepen beëindigden de samenwerking met hem. De Edison Pop-muziekprijs die hij zou winnen, werd niet aan hem uitgereikt. Platenlabel Top Notch deed een stap terug, maar liet onlangs weten dat dit tijdelijk was. Op Instagram heeft de rapper een levenslange schorsing gekregen.

Ster advertentie
Ster advertentie