FunX

Bilal Wahib: "We zijn weer back on track, m'n album komt binnenkort"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Bilal Wahib: "We zijn weer back on track, m'n album komt binnenkort"

Bilal Wahib heeft het podium en vooral zijn fans een tijdje moeten missen, maar het multitalent is weer helemaal terug én genomineerd voor twee FunX Music Awards, die voor Best Video (501) en voor Best Singer. Bij Nordin in de FunX Music Awards Avondshow vertelt hij hoe blij hij daarmee is. "Het is een pittig jaartje geweest, maar we zijn weer back on track."

Nieuw album

Wat Bilal het meest heeft gemist? "Gewoon weer kunnen werken: m'n ding kunnen doen en voor de camera staan. De camera is m'n schatje", lacht hij. Stil gezeten heeft hij in ieder geval niet, want er is nieuwe muziek onderweg. Zo verklapt hij: "M'n album komt binnenkort!"

Best Singer?

Vorig jaar won Bilal de FunX Music Award in de categorie Next Best en na het in ontvangst nemen van die prijs gaf hij aan de volgende keer graag de award voor Best Singer te pakken. Dat zou zomaar eens kunnen gebeuren, want de nominatie is al binnen. "Deze had ik echt niet verwacht, maar het is echt een categorie waar ik in wil winnen en waar ik hard voor heb gewerkt. Maar ik zit tussen grote namen, het zijn m'n brada's en sisters, we gunnen het elkaar allemaal."

Waar hij vorig jaar het gevoel had zich nog te moeten bewijzen als zanger, heeft Bilal het idee dat het publiek ook die kant van hem inmiddels wel kent. "Met 'Ibiza' en '501' heb ik dat meer laten zien en met 'Paranoia' helemaal. Dat vond ik echt een must." Om zijn zangtalent nog even extra te testen, daagde Nordin hem uit voor een Whitney Houston-challenge. Check hieronder hoe dat afliep...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stem

Wie verdient er volgens jou een FunX Music Award? Je kan nog steeds stemmen op je favorieten artiesten. Wie er met de prijzen vandoor gaan, wordt donderdag 18 november duidelijk tijdens de awardshow in AFAS Live.

Ster advertentie
Ster advertentie