Entertainment

Bilal Wahib wordt niet vervolgd door OM voor livestream-incident

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bilal Wahib wordt niet vervolgd door OM voor livestream-incident

Bilal Wahib wordt definitief niet vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM) voor het Instagram Live-incident van afgelopen maart. In een livestream met Oussama Ahammoud daagde hij toen een minderjarige jongen uit om zijn geslachtsdeel te laten zien voor geld. Volgens het OM was dat een strafbaar feit, maar toch wordt de zaak geseponeerd. Dit met name omdat het slachtoffer heeft aangeven geen behoefte te hebben aan een verdere rechtszaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Misplaatste actie'

Het OM heeft vastgesteld dat de actie van Bilal geen seksuele strekking had en dat er geen sprake was van kinderporno. Er wordt gesproken van een "volstrekt misplaatste actie". Wel heeft Bilal de jongen iets laten doen tegen zijn wil in. Door het aanbieden van geld was er geen sprake van vrijwilligheid en daarnaast was de relatie tussen bekende Bilal en de 12-jarige jongen ongelijkwaardig, aldus het OM. "Als de jongen had geweten dat hij geen geld zou krijgen, zou hij niet voor een groot publiek zijn geslachtsdeel hebben getoond."

Geen straf

Het inbreuk maken op de jongens lichamelijke integriteit is een strafbaar feit, maar Bilal wordt daar dus niet voor vervolgd. Dit omdat het slachtoffer heeft aangegeven dat dit van hem niet hoeft: een rechtszaak zou alleen maar meer belastend zijn. Daarnaast heeft het OM er ook rekening mee gehouden dat Bilal al veel gevolgen heeft ervaren van het incident, ook al waren die zijn eigen schuld. Zo zijn er contracten verbroken en is zijn imago flink beschadigd. Bilal heeft samen met de jongen afspraken gemaakt om de zaak op te lossen.

Reactie

Bilal is blij dat er een einde is gekomen aan de zaak, zo schrijft NU.nl. In een reactie zegt de zanger en acteur: "Ik heb veel geleerd van deze periode en kan met zekerheid zeggen dat ik een heel stuk volwassener ben geworden. Ik kijk met een positieve blik naar de toekomst waarbij ik mij ga focussen op mijn passies: muziek en acteren. Ik hoop met heel mijn hart dat het goed gaat met het jongetje."

Ster advertentie
Ster advertentie