Entertainment

A$AP Rocky en A$AP Relli pauzeren rechtszaak over schietpartij

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. A$AP Rocky en A$AP Relli pauzeren rechtszaak over schietpartij

A$AP Rocky en A$AP Relli zijn tot overeenstemming gekomen: de rechtszaak rondom het schietincident van november 2021 wordt gepauzeerd. Beide partijen willen eerst het politieonderzoek afwachten, meldt RadarOnline.

Zwijgrecht

Naast de gepauzeerde zaak tussen Rocky en Relli loopt er ook nog een (aparte) strafzaak tegen A$AP Rocky vanwege de schietpartij. Deze strafzaak willen beide partijen eerst afwachten voordat zij verder gaan met hun eigen proces. Een logische beslissing, aangezien Rocky zich vanwege de lopende strafzaak in de zaak met Relli zou kunnen beroepen op zijn zwijgrecht. Verklaringen zouden namelijk tegen hem kunnen worden gebruikt in de strafzaak.

'Niet schuldig'

Afgelopen zomer verscheen Rocky in de strafzaak voor het eerst in de rechtbank en pleitte 'niet schuldig' op de aanklacht van mishandeling met een vuurwapen. Mocht hij toch schuldig worden bevonden, kijkt hij tegen een celstraf van negen jaar aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De schietpartij

Rocky wordt ervan verdacht in november een man te hebben beschoten. Het slachtoffer, Terell Ephron, is een voormalig A$AP Mob-lid en stond bekend als A$AP Relli. In de rechtszaak wordt beweerd dat Rocky en Relli op een dag in november hadden afgesproken om hun meningsverschillen op te lossen. Na een woordenwisseling zou Rocky zijn vuurwapen getrokken hebben en twee schoten gelost hebben. Relli liep daarbij lichte verwondingen op.

Rocky werd op 20 april aangehouden, toen hij terugkwam van een vakantie met Rihanna op Barbados. Direct nadat hun privéjet geland was, sloegen agenten hem in de boeien. De politie van Los Angeles doorzocht na de arrestatie het huis van Rocky en vond daar meerdere vuurwapens.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie