Entertainment

Usher over kritiek op huwelijk: "Ik denk vanwege haar huidskleur"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Usher over kritiek op huwelijk: "Ik denk vanwege haar huidskleur"

Usher heeft zich uitgelaten over de kritiek die hij kreeg toen hij in 2007 trouwde met zijn ex-vrouw Tameka Foster. Volgens de 45-jarige zanger werd hun huwelijk niet geaccepteerd door zijn fans. "Vooral veel vrouwelijke fans hadden een oordeel over de partner die ik koos."

Usher en Tameka Foster

Usher begon te daten met Tameka Foster nadat zijn relatie met TLC-zangeres Chilli in 2004 eindigde. In gesprek met People onthult de R&B-zanger dat hij destijds voelde dat zijn fans wilden dat hij bij zijn ex bleef. "Daardoor sloot ik me af voor de buitenwereld en voelde ik me erg onbegrepen." Usher moest heel erg wennen aan het feit dat zijn fans een oordeel hadden over de vrouw die hij koos.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dark skin

Het is voor Usher tot op de dag van vandaag niet helemaal duidelijk waarom Foster geen "eerlijke kans" heeft gekregen van zijn fans, maar hij speculeert dat het wellicht lag aan haar donkere huidskleur. "Ik weet het niet zeker hoor, maar ze is dark skinned. Misschien dat dat er wat mee te maken heeft." Voor Usher voelde het vooral als afgunst en jaloezie. "Ik had het gevoel dat mensen niet van haar hielden, omdat ze met zichzelf in de knoop zaten."

Break-up

Ondanks het onbegrip van zijn fans, maakt Usher duidelijk dat hij zijn eigen route heeft gekozen. "Ik heb gedaan wat ik moest doen en wat ik dacht dat goed was." De 45-jarige R&B-zanger was pas twee jaar getrouwd met Foster, toen ze in 2009 uit elkaar gingen. Samen kregen ze twee zoons, die inmiddels zestien en vijftien jaar oud zijn. Hoewel Usher en Foster na hun break-up in een juridische strijd belandden, gaan ze inmiddels goed met elkaar om. "We doen ons best om twee verantwoordelijke, respectvolle en gelukkige kinderen op te voeden."

Jennifer Goicoechea

Na zijn huwelijk met Tamara Foster is Usher nog twee keer in het huwelijksbootje gestapt. De meest recente keer was zelfs afgelopen weekend, op de dag van zijn veelbesproken Super Bowl halftime performance. Usher en zijn kersverse vrouw Jennifer Goicoechea zijn sinds 2019 samen en hebben twee kinderen. Zij is onder meer bekend van haar werk als vicedirecteur bij platenlabel Epic Records. Verder was Usher tussen 2015 en 2018 getrouwd met Grace Miguel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie