Entertainment

Usher verdiende minder dan 1000 dollar met zijn Super Bowl-optreden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Usher verdiende minder dan 1000 dollar met zijn Super Bowl-optreden

Ushers Super Bowl-show werd deze week bekroond tot het best bekeken optreden ooit. Hoewel je waarschijnlijk denkt dat de artiest hiermee miljoenen dollars verdiende, is niets minder waar. Usher mocht namelijk maar 671 dollar meenemen naar huis.

Ushers Super Bowl-optreden

Usher stond dit weekend op één van de grootste podia en trad op met zijn bekendste hits. Daarnaast bracht hij geweldige namen zoals Alicia Keys, Lil Jon, Will.i.am, H.E.R, Ludacris en meer op het podium om samen met hem te performen. Hoogstwaarschijnlijk ging je ervan uit dat de artiest goed geld had gekregen, maar dit viel hartstikke tegen. Usher verdiende met het meest bekeken Super Bowl-optreden ooit namelijk maar 671 dollar. Daarnaast verdiende hij in de weken naar aanloop van het optreden, toen hij natuurlijk veel moest repeteren, ook nog wat bij. Maar ook dat was maar een klein bedrag, zeker in vergelijking met wat de artiest normaal verdient. Het ging namelijk om slechts zo'n 1750 dollar, gebaseerd op een werkweek van 35 uur.

Toch is er een catch: een optreden tijdens de Super Bowl zorgt namelijk voor heel veel voordelen die Usher uiteindelijk heel veel geld zullen opleveren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Honderd miljoen dollar

Er wordt verwacht dat Usher door zijn grote performance meer dan honderd miljoen dollar zal verdienen. Zo zal zijn muziek vaker beluisterd worden op streamingsdiensten zoals Spotify, waardoor hij meer zal verdienen aan streams. Ook zullen de tickets voor Ushers nieuwe tour en andere optredens nu waarschijnlijk sneller uitverkopen. Daarnaast heeft de artiest deze week een nieuw album, genaamd Coming Home, uitgebracht wat waarschijnlijk nu nog beter beluisterd zal worden.

Rihanna zag vorig jaar na haar Super Bowl-optreden ook een stijging van zo'n 390 procent in de sales van haar muziek en haar streams gingen met 140 procent omhoog.

Ster advertentie
Ster advertentie