Entertainment

Moslima Aisha (21) straalt op haar eerste cover: ''Be you and be true''

foto: Instagram: aishamusse
  1. Newschevron right
  2. Moslima Aisha (21) straalt op haar eerste cover: ''Be you and be true''

De 21-jarige Aisha Musse uit Utrecht is trots dat ze met een hoofddoek mag stralen op haar eerste cover van het grote Nederlands modeblad Harper's Bazaar. Aisha is van Somalische afkomst en vindt het de hoogste tijd dat er meer diversiteit komt in de modellenwereld. Dat liet ze weten in een eerder interview met Harper's Bazaar.

Ontdekt

Aisha werd een jaar geleden ontdekt in een Utrechts winkelcentrum door een agent van SUPER Model Management. Dit tot grote verbazing van Aisha, die nooit echt had nagedacht over modellenwerk en niet wist of het wel was weggelegd voor haar. Door de support van familie en vrienden kreeg ze toch meer zelfvertrouwen om het wel te gaan doen en nu schittert ze op haar allereerste cover. En niet zo maar een cover, maar het Grote Modenummer van het iconische modeblad.

Ingewikkeld

Aisha geeft aan dat het modellenwerk door haar religie een stuk moeilijker is dan voor andere modellen. Ze moet namelijk continu rekening houden met bepaalde regels van het geloof. Zo mag een mannelijk model haar lichaam niet aanraken. Ook moet ze vijf keer per dag bidden. Tijdens het shooten moeten bepaalde delen van haar lichaam, zoals haar hals, nek en bovenarmen altijd bedekt blijven. En het allerbelangrijkste voor Aisha is dat ze ook tijdens het shooten haar hijab nooit afdoet. ''Mijn hijab is in feite mijn identiteit, het is wie ik ben. Die kun je niet afdoen. Als mijn religie niet gerespecteerd wordt, dan zeg ik nee tegen een opdracht. 1000 procent'', vertelt ze aan Harper's Bazaar NL. Ze voegt daaraan toe dat je ten alle tijden gewoon jezelf moet zijn: ''Be you and be true.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Halima Aden

Ook de Somalische Halima Aden was een succesvol model die haar hijab tijdens haar werk altijd beschermde, maar uiteindelijk toch een streep zette door haar succesvolle modellencarrière. Zij vond het dragen van een hijab niet altijd makkelijk in de modewereld, maar toen ze het gevoel kreeg dat ze moest veranderen, besloot ze te stoppen.

Ster advertentie
Ster advertentie