Entertainment

Boef spreekt zich uit over situatie in Gaza: "Nederland mag niet wegkijken"

foto: Instagram @boef
  1. Newschevron right
  2. Boef spreekt zich uit over situatie in Gaza: "Nederland mag niet wegkijken"

Boef heeft zich uitgesproken over de situatie in Gaza, waar Israël de oorlog heeft verklaard aan Hamas, maar ook vele onschuldige Palestijnse burgers treft met hun geweldsaanvallen. Het land heeft zelfs de toevoer van onder meer water, gas en elektriciteit naar de Palestijnse bevolking gestopt. Boef spoort Nederland aan om niet weg te kijken van wat er gebeurt in Gaza en hoopt met zijn post bewustwording te creëren. "Dit is onmenselijk."

75 jaar onderdrukt

Volgens Boef geven de berichtgevingen in de media momenteel niet een volledig beeld van hoe de situatie in Palestina er daadwerkelijk uitziet. Zo vindt de rapper dat er niet genoeg aandacht is voor de gruwelijke daden waar de Palestijnen al decennialang mee te maken hebben. "75 jaar lang onderdrukt, vernederd en afgeslacht worden, is niet oké!" Tegelijkertijd keurt hij ook de acties van Hamas niet goed. "Wat zij bij onschuldige burgers doen, is ook niet oké! Maar als je mensen 75 jaar lang als beesten behandelt, is het verklaarbaar dat ze zich als beesten gedragen."

Niet wegkijken

Boef komt vervolgens woorden tekort om uit te leggen hoe vreselijk hij de gebeurtenissen vindt voor alle mensen in Gaza. "Wat hier nu gebeurt, is onmenselijk en ik kan er niet van wegkijken." De rapper doet er alles aan om een steentje bij te dragen aan het creëren van awareness rondom het onderwerp. Zo maakt hij zijn volgers duidelijk dat ze de gebeurtenissen niet zomaar aan zich voorbij mogen laten gaan. "Ik kan ze (de mensen in Gaza, red.) niet fysiek helpen, maar wat ik wel kan doen, is ervoor zorgen dat Nederland niet wegkijkt. Dit is genocide."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie