Entertainment

Fresku gaat zijn tour cancelen vanwege coronatoegangsbewijs

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Fresku gaat zijn tour cancelen vanwege coronatoegangsbewijs

Slecht nieuws voor Fresku-fans die erop hadden gehoopt hun favoriete rapper weer live te kunnen zien optreden. Ook hij is niet blij met het coronatoegangsbewijs en heeft daarom besloten om een streep te zetten door zijn aankomende tour. De rapper wil naar eigen zeggen dat iedereen naar zijn show kan komen in plaats van alleen mensen die negatief getest of gevaccineerd zijn.

Optreden met iedereen erbij

Fresku maakte de annulering van zijn tour bekend in het NOS Journaal en zegt dat hij geen enkele fan buiten wil sluiten. "Ik wil het liefst gisteren weer optreden, maar dan wel met iedereen erbij. Het zou mij niet sieren als artiest met alle muziek die ik heb gemaakt over saamhorigheid en gelijkwaardigheid om een deel van mijn publiek buiten te sluiten. Dat vind ik not the way." Ook zei hij dat hij de huur van zijn studio niet meer kan opbrengen, omdat hij al bijna twee jaar niet meer optreedt. Desondanks wil hij toch niet doorgaan met zijn tour.

In de Lucht Part 1

Fresku zou eigenlijk volgende week beginnen aan zijn tour. De tour zou samenvallen met de release van het album In de Lucht Part 1, wat het eerste deel is in een tweeluik. In de Lucht Part 1 is het eerste album dat hij als independent-artiest uitgeeft nadat hij in 2019 zijn laatste plaat In het Diepe uitbracht via Top Notch waar hij ruim tien jaar onder contract stond.

Ster advertentie
Ster advertentie