Music

Fresku komt met nieuw tweedelig album

foto: Instagram: fresku040
  1. Newschevron right
  2. Fresku komt met nieuw tweedelig album

Fresku heeft al een tijdje geen nieuw project uitgebracht, maar daar komt snel verandering in. De rapper liet op Instagram weten dat hij een tweedelig album zal uitbrengen, waarvan het eerste deel op 8 oktober uit zal komen.

Independent

Het eerste deel gaat In De Lucht Part I heten. Zijn laatste album bracht hij nog uit onder Top Notch, maar onlangs vertrok hij bij het label. De reden daarvan is niet bekend, maar de aankomende muziek zal hij dus independent gaan uitbrengen. Ook maakt hij alvast een aantal gastbijdrages op het album bekend. Shadi, Yssi SB, Gianski en Nai Barghouti zullen in ieder geval te horen zijn op In De Lucht Part I.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de lucht

Op Instagram legt Fresku uit wat 'In De Lucht' voor hem betekent. "Voor mij gaat dit album heel erg over intuïtie", begint de rapper. "Over het gevoel hebben dat er iets in de lucht hangt. En niet precies weten wat eruit gaat komen; niet weten, ook, of je aan het vliegen bent of aan het landen. Die twijfel, dat onzekere - daar draait dit album voor mij om. In de lucht is het eerste deel van wat een tweeluik moet worden; de tweede plaat zal meer gaan over het gevoel dat je aan het opstijgen bent, over overzicht."

"Ik weet nog dat ik tijdens een van onze opnamesessies in Tenerife de trap afliep", gaat hij verder. "De zon scheen fel en tegelijk zag ik de wolken om me heen (zo hoog zaten we). Het voelde alsof ik in de loading room van de Matrix was beland, alsof ik in het oneindige niets aan het zweven was. Het was magisch. En dat hoopvolle en krachtige is een toon die nog weinig mensen van me kennen: ik heb veel gerapt over mijn weg naar succes, over de struggles, over de mentaliteit die nodig is om de struggles te overwinnen. Vanaf nu wil ik ook steeds meer andere onderwerpen behandelen in mijn werk."

Ster advertentie
Ster advertentie