Films, Series & TV

Fresku gaat hoofdrol spelen in nieuwe webserie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Fresku gaat hoofdrol spelen in nieuwe webserie

Fresku is lekker bezig deze dagen. Na de aankondiging van zijn nieuwe album maakt BNNVARA nu bekend dat de rapper de hoofdrol gaat spelen in een nieuwe webserie, genaamd Downtown.

Downtown

In het fictieve dorp Downtown hebben de broers Dick (Henry van Loon) en Dick (Fresku) maar één doel: het winnen van een online game, met als hoofdprijs 1 miljoen euro. Het is van levensbelang, Dick heeft namelijk een zwak hart en met dit geld kan hij een levensreddende operatie ondergaan. Maar in hun dorpje Downtown, waar alle andere dorpsgenoten het syndroom van Down hebben, is het onmogelijk om ongestoord te gamen en de focus te houden op de hoofdprijs. De broers willen niks met hun dorpsgenoten te maken hebben en proberen ze met man en macht buiten de deur te houden. Maar zodra de broers erachter komen dat Nederland Downtown wil vernietigen, verandert hun missie en verenigen ze zich met de dorpsgenoten om hun geliefde dorpje te redden.

De serie is geschreven en geregisseerd door Flip van der Kuil (bekend van New Kids) en Stephan Miras. De andere hoofdrol in de serie wordt vertolkt door Henry van Loon. De opnames van de de nieuwe serie, die in november wordt verwacht, zijn deze week van start gegaan.

Album

In de herfst verschijnt er van Fresku behalve een nieuwe webserie ook het eerste deel van een nieuw album, dat In De Lucht Part I gaat heten. Het is een tweedelig album, waarvan het eerste deel op 8 oktober verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie