Entertainment

Rihanna over onzekerheid: "Ik voelde me echt een clown"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Rihanna over onzekerheid: "Ik voelde me echt een clown"

Rihanna stal tijdens het Met gala in 2015 de show met haar enorme gele galajurk met een meterslange sleep. Maar hoewel anderen enorm enthousiast waren over de grootse galajurk, heeft de zangeres woensdag in een interview met Access toegegeven dat de jurk haar ontzettend onzeker maakte. "Ik voelde met net een clown."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

iconische looks

Dat ook Rihanna af en toe haar onzekerheden heeft, kan voor veel fans verhelderend zijn. Wanneer je over iconische looks op de rode loper nadenkt, is het niet heel gek als Rihanna in je hoofd opkomt. Maar de zangeres geeft in het interview dus toe ook niet altijd heel zeker te zijn over haar looks.

china: through the looking glass

De jurk die ze in 2015 droeg tijdens het Met-gala met het thema China: Through the Looking Glass. De enorme jurk sloot perfect aan bij de kunsttentoonstelling, maar Rihanna bleek bloednerveus toen ze in de jurk de rode loper op moest lopen. "Ik kan me herinneren dat ik zo bang was toen ik uit de auto stapte", vertelt ze in het interview.

"Het voelde echt alsof ik overdressed was. Ik reed eerst langs de rode loper en ik zag alleen maar normale galajurken. Ik had echt zoiets van: Oh my God, ik ben net een clown. Mensen gaan me uitlachen. Dit is veel te veel van het goede!"

choreografie

De zangeres moest destijds geholpen worden door medewerkers om de jurk de bekende rode trap op te krijgen. "We hadden zelfs een choreografie om in en uit de auto te komen", vertelt ze lachend. "Wie zit er bij de deur? Waar gaat de sleep heen? Waar moet ik zitten?" Uiteindelijk reed Rihanna maar liefst drie keer langs de rode loper voordat ze de moed bij elkaar had geraapt om uit de auto te stappen. "Toen pas had ik zoiets van: oké whatever, laten we gaan."

Hyperventileren

In een interview met Vogue eerder dit jaar vertelde Rihanna veel vaker last te hebben van zenuwen voordat ze ergens heen gaat. "Ik ben soms zelfs te nerveus om ín de auto te stappen en ergens heen te gaan. Dan ben ik aan het hyperventileren in de auto. Dat kan echt verschrikkelijk zijn."

grammys 2016

In hetzelfde interview verklapte ze dat een paniekaanval een keer zo erg was, dat ze op het laatste moment niet meer naar the Grammys in 2016 durfde. Ze zou optreden, maar een paar uur voordat de show startte verliet ze het gebouw. "Ik vertrok gewoon terwijl ze bezig waren met mijn haar en make-up. Ik zat er middenin! Mijn haar zat half omhoog, mijn wimpers waren al voor de helft gedaan..."

"Op camera verschijnen en in een ruimte vol met celebrities zitten is nog steeds niet normaal voor mij. Niets geeft mij een beter gevoel dan gewoon onzichtbaar zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie