Entertainment

Model Leyna Bloom is de eerste trans vrouw op de cover van 'Sports Illustrated'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Model Leyna Bloom is de eerste trans vrouw op de cover van 'Sports Illustrated'

Topmodel Leyna Bloom heeft al meerdere keren geschiedenis geschreven en onlangs heeft ze wederom een belangrijke mijlpaal weten te behalen. Bloom is namelijk de eerste trans vrouw die op de cover staat van het tijdschrift Sports Illustrated.

"We verdienen dit moment"

Bloom deelde het goede nieuws over haar plek op de cover van het toonaangevende tijdschrift op haar Instagrampagina. Het topmodel liet weten dat ze ontzettend blij en dankbaar is en zich vereerd voelt om de eerste trans vrouw te zijn op de cover. "Dit verlicht een heleboel pijn in de wereld. We verdienen dit moment. We hebben jaren gewacht om eindelijk gezien te worden als volwaardige mensen. Ik heb zo vaak mooie dromen gehad, maar voor vrouwen zoals ik zijn dromen slechts een fantasie in een wereld die onze geschiedenis en bestaan vaak weglaat", aldus Bloom.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Bloom de weg vrij maakte voor andere mensen in de LGBTQI+-community. Zo was ze in 2017 de eerste trans vrouw op de cover van Vogue India. Ook wist ze als eerste trans vrouw van kleur een acteerrol te bemachtigen in de film Port Authority.

Ster advertentie
Ster advertentie