Entertainment

SZA begon met muziek om indruk te maken op ex-verloofde: "Ik voelde dat ik geen waarde had"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. SZA begon met muziek om indruk te maken op ex-verloofde: "Ik voelde dat ik geen waarde had"

SZA begon haar muziek carrière, omdat ze indruk op haar ex-verloofde wilde maken. In een interview met Apple Music vertelt de zangeres dat ze zich ontzettend afhankelijk van hem voelde en het idee had dat ze haar waarde was verloren.

Onzekerheid

SZA mag dit jaar dan wel de meest genomineerde artiest bij de Grammy Awards zijn, maar ook zij startte haar carrière met veel onzekerheid. Zo begon ze met het maken van muziek, omdat ze zich té afhankelijk voelde van haar ex-verloofde. "Toen ik muziek begon te maken, was het voor mijn ex-verloofde, omdat hij voor alles betaalde", vertelde ze. "Ik was zo afhankelijk en hij was zo getalenteerd. Zijn ex-vriendinnen waren allemaal advocaten, zakenvrouwen en kunstenaars. Ik ben vroeg gestopt met school en werkte in de stripclub. Daardoor had ik het gevoel dat ik niets waard was."

Paniekaanvallen

Haar succesvolle carrière heeft er ook voor gezorgd dat SZA vaak in het middelpunt van de belangstelling staat. Iets wat ze zelf eigenlijk helemaal niet fijn vindt. "Sinds kort realiseer ik mij dat heel veel van die aandacht niet normaal is. Ik wist niet hoe ik dat allemaal moest verwerken en had veel ruzies en frustraties. Er zijn veel meningen en mensen die denken dat zij recht hebben op jouw tijd. Het zijn allemaal verwachtingen die mensen van mij hebben", vertelt ze.

De zangeres deelt dat al deze gevoelens ertoe hebben geleid dat ze last heeft van paniekaanvallen. "Ik had dat eerst niet: al dat huilen. Ik was bij een shoot voor Wall Street Journal en ik huilde op set omdat ik bang was om gezien te worden. Ik denk dan: ik kan het gewoon, doe dit nu niet." Ze vertelt dan ook dat ze op dit moment teveel bezig is met wat anderen van haar vinden. "Ik vraag mij altijd af hoe mensen naar mij kijken. Hoe zien ze mij? Wat verwachten ze van mij? Kan ik gewoon even verdwijnen en met niemand praten?".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie