Entertainment

Amber Heard plant hoger beroep tegen vonnis in smaadzaak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amber Heard plant hoger beroep tegen vonnis in smaadzaak

Amber Heard is van plan in hoger beroep te gaan tegen het vonnis in de verloren smaadzaak tegen Johnny Depp. Dat meldt haar woordvoerder, Alafair Hall, aan The New York Times.

Hoger beroep

Het is nog onduidelijk op basis waarvan Heard in hoger beroep wil gaan. De actrice zou in dat geval moeten aantonen dat er fouten zijn gemaakt in het proces of dat er problemen waren met de lezing van de wet door de voorzittende rechter. Een hoger beroep kan ook gebaseerd zijn op nieuw bewijsmateriaal of nieuwe getuigenissen die na afloop van het eerste proces naar voren zijn gekomen.

Na afloop van de zaak liet Heard al weten erg teleurgesteld te zijn in het vonnis. "Ik ben er kapot van dat de berg bewijs niet genoeg was om de ongekende macht, invloed en druk van mijn ex-man te weerstaan", zei ze in een verklaring op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De zaak

Depp en Heard kregen in 2012 een relatie en trouwden in 2015. Een jaar later vroeg Heard alweer een scheiding aan en een contactverbod. In 2018 schreef ze een opinieartikel in The Washington Post, op het hoogtepunt van de #metoo-beweging, waarin ze claimde slachtoffer te zijn van huiselijk geweld.

Ondanks dat Depps naam niet werd genoemd, werd er in de media vanuit gegaan dat het, gezien de timing van het stuk, over Depp ging. De acteur claimde dat hij door de beschuldigingen geen filmrollen meer kreeg aangeboden en dus sleepte hij Heard voor de rechter en eiste 50 miljoen dollar. Heard klaagde vervolgens Depp aan voor 100 miljoen dollar vanwege het orkestreren van een online haatcampagne tegen haar, waardoor ze ontslagen werd uit haar rol in Aquaman 2 en L'Oreal.

Ster advertentie
Ster advertentie