Entertainment

Jada Pinkett Smith over Oscarsincident: "Duizenden mensen contact met me opgenomen"

foto: Facebook: Red Table Talk
  1. Newschevron right
  2. Jada Pinkett Smith over Oscarsincident: "Duizenden mensen contact met me opgenomen"

Jada Pinkett Smith heeft voor het eerst openlijk gereageerd op het Oscarsincident met Will Smith en Chris Rock. In een nieuwe aflevering van haar programma Red Table Talk, die deze keer in het teken stond van de ziekte alopecia, vertelde Jada te hopen op verzoening tussen Will en Chris.

Alopecia

Jada begon de nieuwe aflevering met een statement over de ziekte alopecia en de gevolgen van het Oscarsincident voor haar leven. "Dit is een heel belangrijke Red Table Talk over alopecia. Gezien wat ik heb meegemaakt met mijn eigen gezondheid en wat er is gebeurd bij de Oscars, hebben duizenden mensen contact met me opgenomen met hun verhalen. Ik gebruik dit moment om onze alopecia-familie een kans te geven om te praten over hoe het is om deze aandoening te hebben en om mensen te informeren over wat alopecia werkelijk is."

Healen

Tijdens het Oscarsincident was Jada het middelpunt van de aandacht, omdat Will reageerde met een klap nadat Chris een grap had gemaakt over het kapsel van Jada, wat dus komt door de ziekte alopecia. Desondanks hoopt Jada dat de mannen elkaar vergeven. "Nu, over de Oscars-avond: mijn diepste hoop is dat deze twee intelligente en capabele mannen de kans krijgen om te 'healen', dit uit te praten en weer bij elkaar te komen. Als ik kijk naar de toestand van onze wereld vandaag, hebben we ze allebei hard nodig.

En volgens Jada hebben we niet alleen Will en Chris hard nodig. "We hebben elkaar eigenlijk allemaal meer dan ooit nodig. Tot die tijd blijven Will en ik doen wat we de afgelopen 28 jaar hebben gedaan. En dat is samen het zogenaamde 'leven' blijven uitvogelen."

Bijzondere aflevering

In de aflevering gaat Jada dieper in op haar eigen ervaringen met alopecia. Verder heeft ze twee andere gasten in de uitzending: de moeder van de 12-jarige Rio Allred, die zelfmoord pleegde omdat ze gepest werd vanwege haar alopecia en voormalig NBA-speler Charlie Villanueva, bij wie op zijn tiende de diagnose alopecia werd gesteld. De aflevering is hieronder te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie