Entertainment

Will Smith over ayahuasca-trip: "Zag dat mijn carrière vernietigd werd"

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Will Smith over ayahuasca-trip: "Zag dat mijn carrière vernietigd werd"

In gesprek met David Letterman vertelt Will Smith dat hij tijdens een ayahuasca-trip zag dat zijn carrière 'vernietigd' zou worden. Het interview is opgenomen vóór het Oscarsincident met Chris Rock.

Ayahuasca-trip

Onlangs verscheen een nieuw seizoen van David Letterman's My Next Guest Needs No Introduction op Netflix. In het nieuwe seizoen is Will Smith een van de gasten. Tijdens het interview vertelt Will dat hij gedurende een periode van twee jaar experimenteerde met de hallucinogene drank ayahuasca. Ayahuasca zorgt in de juiste dosering voor een sterke roes met visuele hallucinaties en droomachtige visioenen. In de periode van twee jaar beleefde Will veertien ayahuasca-trips.

"Het duurt meestal ongeveer 45 minuten voordat het begint", vertelt Will. "Je hebt iedere keer het gevoel dat je er misschien niks van zult voelen." Tijdens de trips ervaarde Will plezierige en minderplezierige situaties. De acteur vertelt over een van de trips die hem is bijgebleven. "Ik dronk het drankje en zat te wachten tot de werking zou beginnen. Ineens zag ik uit het niets dat al mijn geld 'wegvloog', dat mijn huis 'wegvloog' en dat mijn hele carrière 'wegvloog'. Ik zag dat mijn hele leven werd vernietigd."

Willow

In de visioen die Will omschrijft kwam ook zijn dochter Willow aan bod. "Ik hoorde haar om hulp roepen. Toen gaf ik langzaamaan niks meer om mijn geld. Ik wilde gewoon naar Willow toe. Ik gaf niet meer om mijn huis en ook niet meer om mijn carrière", herinnert de acteur zich. Will realiseerde zich na de trip dat zijn angsten werden blootgelegd. "Ik was aan het overgeven en hoorde een stem zeggen: 'Dit is wat je f*cking leven is'. Ik ben bang dat ik alles kwijtraak. "

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie