Entertainment

David Attenborough (94) verbreekt record op Instagram: snelstgroeiende account ooit

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. David Attenborough (94) verbreekt record op Instagram: snelstgroeiende account ooit

Je zou misschien denken dat de Instagram-records bij de Kardashians of Biebers van deze wereld liggen, maar een officieel Guinness World Record voor snelstgroeiende Instagram-account ooit ligt bij een 94-jarige man: David Attenborough.

in vuur uur een miljoen volgers

Attenborough is pas sinds donderdag actief op Instagram en had tot vandaag slechts één post gedaan. Toch behaalde hij in ruim vier uur de magische grens van een miljoen volgers met zijn filmpje over de aarde. Attenborough is namelijk een Britse bioloog en televisiemaker, vooral bekend van zijn natuurdocumentaires die bij de Britse BBC worden uitgezonden. Zijn stem is een van de bekendste stemmen ter wereld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'wij helpen hem'

De eer van het snelstgroeiende account ooit mag dan wel bij Attenborough liggen; hij beheert het account niet zelf. Colin Butfield en Johnnie Hughes hebben het account in beheer. De twee werken mee aan nieuwe natuurdocu's van Attenborough. "Social media is niet iets waar David zich normaal mee bezighoudt, dus terwijl hij de berichten voor Instagram opneemt, zoals deze post, helpen wij hem om dit account te runnen", schrijven ze onder zijn eerste post.

waarschuwing

In die post waarschuwt Attenborough dat de wereld in gevaar is. "Continenten staan in brand, gletsjers smelten en koraalriffen sterven", legt hij uit in de video die inmiddels al meer dan tien miljoen keer bekeken is.

"In de komende weken leg ik in deze opgenomen boodschappen uit wat de problemen zijn en wat we daaraan kunnen doen."

Ster advertentie
Ster advertentie