STER Advertentie
STER Advertentie

Hoe Rihanna de rijkste vrouwelijke artiest van de wereld werd

Hoe Rihanna de rijkste vrouwelijke artiest van de wereld werd
AFP

Woensdag 5 juni 2019 - 12:59 uur

|

Door:

Elize

Rihanna begon haar carrière misschien als artiest, inmiddels is ze veel meer dan dat. Deze vrouw blijft keer op keer mensen verbazen met haar creatieve én zakelijke talenten. Al dat keiharde werken heeft haar een vermogen van 600 miljoen dollar opgeleverd. Daarmee is ze door Forbes uitgeroepen tot rijkste vrouwelijke artiest van de wereld. 

Lees ook: Jay-Z is nu officieel miljardair en dit is hoe hij dat voor elkaar kreeg

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cosmetica

Het grootste gedeelte van haar vermogen is niet afkomstig van haar muziek, maar van haar partnerschap met LVMH, het Franse moederbedrijf van luxemerken als Louis Vuitton. Samen met LVMH bezit ze het cosmeticabedrijf Fenty.

Grensverleggend

Hoewel Fenty nog maar twee jaar geleden gelanceerd werd, is het niet meer weg te denken uit de cosmeticabranche. Alleen al in de eerste week had het bedrijf een omzet van 100 miljoen dollar. Dat is onder andere te danken aan haar grensverleggende foundations die te kopen zijn in meer dan veertig tinten, zodat het bij elke huidskleur past.

Mode

Rihanna is daarnaast al jaren bezig in de modebranche. Het begon eerst met meedenken met grote modemerken, maar inmiddels heeft ze ook haar eigen lijnen ontworpen.

Haar Savage X Fenty lingerie-lijn was een van de grote successen die ze behaalde in de mode-industrie. Ook dit succes was te danken aan het feit dat de ondergoed past bij verschillende huidskleuren, vormen en maten.

Lees ook: Waarom Rihanna's Savage X Fenty-modeshow game-changing was

Eigen merk

De invloed van RiRi in de mode-industrie zal alleen nog maar toenemen nu ze ook haar eigen luxe modelabel Fenty heeft gelanceerd in samenwerking met LVMH. Met dit modehuis, dat gevestigd is in Parijs, schrijft de dame uit Barbados geschiedenis. Ze is de eerste donkere vrouw die een eigen modemerk heeft bij LVMH.

Lees ook: Rihanna over hoe haar eigen modelabel Fenty tot stand kwam

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lijst

Rihanna staat op de 37e plek in de lijst van rijkste self-made vrouwen uit Amerika die Forbes woensdag publiceerde. Beyoncé staat ook in de lijst, namelijk op de 51e plek. Zij heeft een vermogen va 400 miljoen. Samen met Jay-Z heeft ze echter een nog veel groter vermogen, namelijk 1,4 miljard.

Vanaf 9 november is het weer tijd voor de FunX DiXte 1000! Stem nu en maak kans op kaarten voor de DiXte 1000 Kick Off-Party op 8 november in Amsterdam!

Populair op FunX.nl

  • Delen van Netflix-account wordt aangepakt

  • Spaar je geld beter dankzij deze drie gouden tips

  • Student met shotgun tegengehouden door knuffel van coach

  • Nicki Minaj is getrouwd

  • Dansen op voicemails van je ex is de nieuwe trend op TikTok

  • Rihanna-fans woedend vanwege haar Insta-post met Chris Brown-liedje