Entertainment

Ali B bezorgt eenzame ouderen prachtige verrassing

foto: Instagram: @alibspec
  1. Newschevron right
  2. Ali B bezorgt eenzame ouderen prachtige verrassing

Veel ouderen komen sinds de coronacrisis de deur niet meer uit, wat tot veel eenzaamheid leidt. Ali B vond het hoog tijd om deze mensen een hart onder de riem te steken en begon een prachtig initiatief.

Dankzij Ali wordt er vandaag bij duizenden ouderen in Nederland een bloemetje bezorgd. Om dit voor elkaar te krijgen legde de rapper contact met ouderenbond ANBO en de sierteeltindustrie, die haar bloemen vanwege corona niet kwijtraakt. Zodoende heeft Ali het voor elkaar gekregen om 150.000 (!) boeketten te laten bezorgen bij thuiszorgorganisaties.

3 miljoen euro aan bloemen

De bloemen worden vandaag overhandigd door zorgmedewerkers. Het gaat om heel veel verschillende soorten bloemen, vertelt een woordvoerdster van de ANBO aan ANP. "Er zitten gele boeketten bij, gemengde bosjes, rozen, van alles wat. Het is waanzinnig dat we die allemaal uit mogen delen, terwijl de sierteeltsector het nu juist moeilijk heeft." De bloemen zijn bij elkaar maar liefst 3 miljoen euro waard.

Ali B overladen met complimenten

Op Instagram post Ali een foto van verschillende ouderen die het boeket in ontvangst nemen. "Deze mensen mogen niet naar buiten en mogen ook geen bezoek, vandaag brengen wij ze 150 duizend boeketten", schrijft hij erbij. In de comments wordt Ali overladen met complimenten. "Strijder ben je", reageert Boef. Ook Chantal Janzen, Mobicep, Bas Smit en Alain Clark vinden het een prachtige actie.

Ster advertentie
Ster advertentie