STER Advertentie
STER Advertentie

Dit wil Cristiano Ronaldo doen na zijn voetbalcarrière

Dit wil Cristiano Ronaldo doen na zijn voetbalcarrière
EPA

Zondag 29 december 2019 - 12:44 uur

|

Door:

Burç

Als we medespelers van Cristiano Ronaldo mogen geloven, dan houdt zich altijd aan een strak trainingsschema. Maar hoe lang houdt de sterspeler dat nog vol? De Portugese voetballer wordt binnenkort 35 jaar en dat is meestal waar het bergafwaarts gaat met voetballers. Gelukkig heeft Ronaldo na zijn voetbalcarrière ook nog genoeg doelen die hij wil bereiken.

Leren en studeren

Het contract van Cristiano Ronaldo bij Juventus loopt nog tot 2022. Dan is hij 37 jaar. Of rond die periode stopt is nog niet bekend, maar we weten inmiddels wel wat hij na zijn actieve voetbalcarrière gaat doen: "Als ik stop, dan wil ik mijn studie hervatten. Ik hou van leren en studeren", zei hij onlangs tijdens de Dubai International Sports Conference.

Lees ook: Messi of Ronaldo: wetenschappelijk onderzoek biedt uitkomst!

Acteren

Ronaldo wil naast een studie ook dingen buiten zijn comfortzone om doen. Acteren is daar een voorbeeld van: "Je moet uit je comfortzone stappen en jezelf uitdagen." Acteren in een Hollywood-film ziet hij als een goed voorbeeld. Maar hij weet dat dat ook niet zomaar gaat: "Je moet een goede voorbereiding treffen, je moet de Engelse taal tot in de perfectie beheersen om ook een topprestatie te kunnen leveren en je moet niet nerveus zijn." Dat is voor Ronaldo hele andere koek dan voetbal: "Van voetballen word ik niet nerveus, daar heb ik mij mijn hele leven op voorbereid."

Lees ook: Messi en Ronaldo geven toe elkaar te missen in grappig fragment

Opgegeven

Cristiano Ronaldo heeft veel prijzen gewonnen, maar daarvoor heeft de sterspeler ook veel opgegeven voor zijn droom . Hij vindt dat logisch als je ver wil komen: "Zeventig procent van je leven besteed je aan het onderhouden van je lichaam voor het voetbal. Niet iedere sporter kan dat. Het is geen geluk, maar veel en hard werken naast betrokkenheid, passie en een zeer hoge motivatie. Het is niet toevallig dat ik overal prijzen heb gewonnen. Een kampioen wint overal."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • 'Huizenprijzen volgend jaar 2 procent omlaag'

  • Boef vertelt bij 'Andy in de Auto' over Selma Omari en zijn nieuwe album

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Parijs krijgt drijvende bioscoop met elektrische bootjes

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"