STER Advertentie
STER Advertentie

Selena Gomez heeft een bipolaire stoornis

Zondag 5 april 2020 - 14:04 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Selena Gomez maakte onlangs bekend dat ze een bipolaire stoornis heeft. Dat deed ze bij Bright Minded, de Instagramshow van Miley Cyrus waarin de twee Disney-sterren openhartig in gesprek gingen.

"Niet meer bang"

Selena vertelde Miley dat ze naar een van de beste psychische instellingen ging voor een gesprek, nadat ze jarenlang last had van depressies en angsten. Daar ontdekte de zangeres dat ze een bipolaire stoornis heeft. "Toen kreeg ik er meer informatie over en dat heeft mij werkelijk geholpen. Nu ik weet wat het is, ben ik er niet meer bang voor."

Opgelucht

Je hebt Selena Gomez in het verleden vaker openlijk horen vertellen over haar mentale problemen, maar dat ze over haar bipolaire stoornis vertelt, is nieuw. Ze zegt ook dat ze opgelucht is nu ze weet waarom ze last had van angsten en depressies.

Lees ook: Selena Gomez opgenomen in kliniek na 'emotional breakdown'

Bipolaire stoornis

Een bipolaire stoornis is een psychiatrische aandoening met extreme stemmingswisselingen. Iemand kan ineens megadruk zijn, kort daarna zwaar depressief en even later weer compleet klachtenvrij. Een bipolaire stoornis kan niet worden genezen, maar is wel behandelbaar. Hierdoor kunnen symptomen afnemen of verdwijnen. 

113

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

  • Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel