Entertainment

Megan Thee Stallion over 'Tory Lanez'-periode: "Werd behandeld alsof ik geen mens was"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Megan Thee Stallion over 'Tory Lanez'-periode: "Werd behandeld alsof ik geen mens was"

Megan Thee Stallion siert de cover van de Amerikaanse Women's Health. In het bijbehorende interview doet de rapper een boekje open over de depressie waarmee ze kampte, nadat ze in haar voet werd geschoten door Tory Lanez. De rapper zegt inhumaan behandeld te zijn door mensen in de muziekindustrie en veel haat te hebben ontvangen.

Megan Thee Stallion

Megan Thee Stallion werd in 2020 na een ruzie met Tory Lanez geschoten in haar voet. Niet alleen de traumatische gebeurtenis, maar ook de periode erna waren erg zwaar voor Megan. "Voordat ik ging performen, zat ik heel hard te huilen omdat ik het echt niet wilde doen. Ik wilde mijn fans alleen niet teleurstellen", vertelt Megan aan Women's Health. "Ik bleef in mijn kamer, deed de lampen niet aan en wilde de zon niet zien. Ik wist dat ik mezelf niet was, maar het duurde even voordat ik durfde te zeggen dat ik depressief was." Uiteindelijk besloot de rapper in therapie te gaan.

De situatie zorgde voor veel commotie in de muziekindustrie en creëerde twee kampen: team Megan en team Tory. "Heel veel personen behandelden mij niet alsof ik een mens was. Mensen probeerde mij kapot te maken en leken bepaalde verwachtingen te hebben. Als een zwarte vrouw, en vooral een darkskin vrouw, had ik het idee dat mensen vonden dat ik alle haat maar gewoon moest accepteren", deelt Megan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Depressie

Dit is niet de eerste keer dat Megan zich kwetsbaar opstelt en vertelt dat ze een moeilijke tijd heeft gehad. Vorig jaar bracht ze namelijk het nummer Cobra uit, waarin ze alles hierover vertelde. "Ik stortte in elkaar en de hele wereld keek naar mij", rapt ze in het eerste couplet. “Elke nacht huilde ik mij bijna dood en niemand in de buurt probeerde me tegen te houden. Zolang iedereen maar betaald wordt, toch?”. Ze bevestigde toen ook al dat ze kampte met een depressie. "In de nacht zit ik in een donkere kamer alcohol te drinken. Ja, ik ben depressief", rapte ze in het nummer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat gebeurde er?

Megan werd op 12 juli 2020 na een feestje in Kylie Jenners huis in Los Angeles slachtoffer van een schietincident waarbij ze meerdere keren in haar voet werd geschoten. Ze moest daarna naar het ziekenhuis om geopereerd te worden. Niet veel later liet ze weten dat het Tory Lanez was die het wapen had afgevuurd. De twee zouden samen met vriendin Kelsey en een bodyguard in de auto hebben gezeten, waarna er een discussie ontstond die uit de hand liep. Nadat Megan uit de auto stapte, zou Tory Lanez tegen haar hebben geschreeuwd, waarna hij begon te schieten. "Ik vreesde voor mijn leven", vertelde ze eerder aan CBS Mornings.

Tory Lanez zou meteen zijn excuses hebben aangeboden en haar hebben gevraagd om het aan niemand anders te vertellen. "Hij zei: 'Het spijt me zo. Vertel het alsjeblieft niet door. Ik geef je een miljoen dollar als je niks zegt'." Later in het interview bij CBS Mornings vertelde Megan waarom ze in eerste instantie niets over het schietincident zei toen politieagenten ter plaatse kwamen. "Ik wilde iedereen beschermen. Ondanks dat hij me dit had aangedaan, was mijn eerste ingeving om ons allemaal te beschermen. Ik wilde niet dat iemand dood zou gaan." Het strafrechtelijk proces duurde twee weken, maar Tory Lanez is uiteindelijk op 23 december 2022 schuldig bevonden. Momenteel zit hij zijn tienjarige celstraf uit.

Ster advertentie
Ster advertentie