Entertainment

Rihanna debuteert in jaarlijkse miljardairslijst van Forbes

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Rihanna debuteert in jaarlijkse miljardairslijst van Forbes

Rihanna staat voor het eerst op de jaarlijkse miljardairslijst van Forbes. Het platform brengt jaarlijks alle miljardairs ter wereld in kaart. De 34-jarige zangeres bereikte in 2021 officieel de status van miljardair met een geschat vermogen van 1,7 miljard dollar. Ook Kanye West en Jay-Z staan op de lijst.

Fashion en beauty ondernemingen

Rihanna heeft de groei in haar rijkdom vooral te danken aan haar succesvolle ondernemingen in fashion en beauty. Zo is Fenty Beauty momenteel de snelst groeiende cosmeticalijn ter wereld. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van haar vermogen en heeft haar in 2020 naar verluidt meer dan 550 miljoen dollar aan inkomsten opgeleverd.

Verder is Rihanna voor dertig procent eigenaar van de lingerielijn Savage x Fenty, wat haar ook ruim 100 miljoen dollar opleverde. Rihanna, die momenteel in verwachting is van haar eerste kind met A$AP Rocky, is volgens Forbes de eerste miljardair uit Barbados.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Forbes Billionaires list

Volgens Forbes heeft de wereld nu 2668 miljardairs met een gezamenlijk vermogen van 12,7 biljoen dollar. Rihanna staat daarbij op plek nummer 1729 en gaat volgens het medium Jay-Z voorbij, die op nummer 2076 staat met een vermogen van 1,4 miljard dollar. Verder staat Kanye West op nummer 1513 met 2 miljard dollar en Kim Kardashian op nummer 1645 met 1,8 miljard dollar.

De lijst van dit jaar wordt aangevoerd door Tesla-CEO Elon Musk, die een geschat vermogen van 219 miljard dollar heeft. Amazon-oprichter Jeff Bezos staat op de tweede plaats met 171 miljard dollar. Verder staan Bill Gates en Warren Buffet ook in de top vijf. De wereld kende vorig jaar nog 2755 miljardairs met een totaal vermogen van 13,1 biljoen dollar. Forbes meldt dat de daling - de grootste sinds de financiële crisis van 2009 - onder meer te maken heeft met de sancties tegen Rusland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie