Entertainment

Forbes: "Elon Musk de rijkste persoon die ooit op deze aarde rond zal lopen"

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Forbes: "Elon Musk de rijkste persoon die ooit op deze aarde rond zal lopen"

Elon Musk is gisteren nog maar eens 14 miljard dollar rijker geworden en verstevigt daarmee zijn naam als rijkste man ter wereld. Het bedrijfsblad Forbes schrijft dat ze nooit eerder een miljardair hebben gevolgd die zo rijk is als de Tesla-topman.

Miljardendeal

Tesla verkocht deze week 100.000 elektrische auto's aan autoverhuurbedrijf Hertz. De bestelling van Hertz zou goed zijn voor 4,2 miljard dollar aan omzet voor Tesla, omgerekend 3,6 miljard euro. In de grote steden van de Verenigde Staten en Europa worden de Tesla's binnenkort verhuurd.

1 biljoen dollar

Door de gigantische bestelling van Hertz, schoot de marktwaarde van Tesla door het biljoen heen. Het bedrijf is nu dus meer dan duizend miljard dollar waard, wat omgerekend neerkomt op ongeveer 860 miljard euro. Tesla is pas het vijfde Amerikaanse bedrijf ooit dat zoveel waard is. Musk is voor 21 procent aandeelhouder in Tesla en dat betekent dat zijn vermogen steeg met ongeveer 13,9 miljard dollar (12 miljard euro).

Rijkste mens ooit

Volgens Forbes is Musk momenteel rijker dan hij ooit is geweest, de rijkste persoon die waarschijnlijk ooit op deze aarde rond zal lopen en rijker dan iedere andere miljardair die Forbes ooit volgde. Zijn vermogen wordt door het tijdschrift geschat op 243,6 miljard dollar (210 miljard euro).

Jeff Bezos pesten

Lange tijd was Amazon-oprichter Jeff Bezos de rijkste man op deze aarde, maar daar is Elon Musk inmiddels lang en breed voorbij. Door een waardevermindering van Amazon-aandelen wordt het verschil tussen Musk en Bezos zelfs alleen maar groter. Het vermogen van Bezos wordt momenteel door Forbes geschat op 192,8 miljard dollar (166 miljard euro). Musk dreef al aardig de spot met Bezos door in gesprek met Forbes te zeggen dat hij de Amazon-oprichter een zilveren medaille op zou sturen. Op Twitter reageerde de Tesla-topman en oprichter van SpaceX met een emoji van een zilveren medaille onder een tweet van Bezos.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie