Entertainment

Jurylid over rechtszaak YNW Melly: "Meerderheid vond hem schuldig"

foto: YouTube: Law & Crime Network
  1. Newschevron right
  2. Jurylid over rechtszaak YNW Melly: "Meerderheid vond hem schuldig"

De rechtszaak van YNW Melly werd onlangs nietig verklaard. De rapper stond terecht voor de moord op twee van zijn vrienden en riskeerde de doodstraf, maar het lukte de jury niet om tot een unaniem besluit te komen. Volgens een van de juryleden kwam dat vooral door een "manipulatieve dame" binnen de groep. "De meerderheid van de jury vond dat hij schuldig was, maar zij deed er alles aan om hem niet te vervolgen."

Juryleden botsen met elkaar

Het jurylid, dat graag anoniem wil blijven, laat tegenover Local 10 News weten dat de vrouw zich in zijn ogen erg merkwaardig opstelde. "Vanaf de eerste dag had ze al problemen met de gekozen voorzitter. Wanneer we het niet eens waren met haar ideeën over de zaak van YNW Melly, reageerde ze heel vreemd. Op een gegeven moment sloeg ze haar armen over elkaar en zei dat ze er klaar mee was."

Een ander lid zou haar vervolgens gevraagd hebben om niet te stoppen als jury en haar persoonlijke gevoelens aan de kant te zetten. "Toen explodeerde ze. Ze was zo agressief, manipulatief en grof. Iedereen die een andere mening had, kreeg beledigingen naar zich toegeschreeuwd", aldus het anonieme jurylid. "Ze was daar met één doel: om chaos te veroorzaken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerderheid vond YNW Melly schuldig

Nadat de zaak nietig werd verklaard door de rechter suggereerde de moeder van YNW Melly op Instagram dat negen van de twaalf juryleden hem onschuldig vonden. Voor het anonieme jurylid is dat de reden geweest om naar buiten te treden met zijn verhaal. "Dat is gewoon niet waar. Ik wil niet dat iemand mijn stem verandert. Als je de leugen vaak genoeg herhaalt, gaan mensen het vanzelf zien als de waarheid."

Volgens het jurylid zat de vork anders in de steel en mag YNW Melly van geluk spreken dat de zaak nietig verklaard is. "In werkelijkheid was namelijk het tegenovergestelde het geval: negen van de twaalf mensen vonden dat hij schuldig was en wilden hem vervolgen."

2 oktober

YNW Melly verscheen deze week voor het eerst nadat zijn zaak nietig is verklaard weer in de rechtszaal. De rechter maakte bekend dat de staat op 2 oktober begint met het samenstellen van een nieuwe jury. Omdat de vorige jury er niet uitgekomen is, moet de zaak weer helemaal opnieuw behandeld worden. De rapper zal zijn volgende proces naar alle waarschijnlijk in de gevangenis moeten afwachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie