Entertainment

De La Soul-rapper Trugoy op 54-jarige leeftijd overleden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. De La Soul-rapper Trugoy op 54-jarige leeftijd overleden

De hiphopwereld heeft afgelopen weekend een legende verloren. De La Soul-rapper Trugoy the Dove is zondag op 54-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het team van de rapper aan AllHipHop.

Doodsoorzaak onbekend

Het is nog onbekend wat de doodsoorzaak is van David Jolicoeur, zoals Trugoy in het echt heet. De rapper, die ook optrad onder de namen Dave en Plug Two, kampte al jaren met gezondheidsproblemen. Zo liet hij in de clip van de track Royalty Capes los dat hij problemen met zijn hart had. Daardoor kon Trugoy niet altijd optreden met zijn De La Soul-broeders Maseo en Posdnuos.

Afgelopen week was De La Soul nog aanwezig bij de uitreikingsceremonie van de Grammy Awards waar werd stilgestaan bij het 50-jarige bestaan van hiphop. Trugoy kon daar vanwege zijn gezondheidsproblemen helaas niet bij zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De La Soul

Trugoy vormde samen met Maseo en Posdnuos in 1988 de baanbrekende hiphopgroep De La Soul. Een jaar later brak het trio wereldwijd door met hun debuutalbum 3 Feet High and Rising, dat vandaag de dag wordt gezien als een van de beste hiphopalbums ooit gemaakt vanwege het gebruik van een enorme hoeveelheid samples en humoristische lyrics. Ook staat het album bekend om de vele skits tussen nummers door, wat tot dan toe niet eerder voorkwam op hiphopalbums. Na 3 Feet High and Rising bracht De La Soul nog diverse klassiekers uit. Met name de albums De La Soul is Dead, Buhloon Mindstate en Stakes is High zijn zeer geliefd onder hiphopfans.

Ster advertentie
Ster advertentie