Entertainment

'Ye ontsloeg Yeezy-medewerker omdat hij muziek van Drake suggereerde'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Ye ontsloeg Yeezy-medewerker omdat hij muziek van Drake suggereerde'

Gezien de frequentie waarmee Kanye West in de media verschijnt, is het haast onmogelijk om niet te weten dat hij een kort lontje heeft. Een voormalige Yeezy-ontwerper heeft aan den lijve moeten ondervonden hoe meedogenloos Ye kan zijn. De rapper ontsloeg de medewerker namelijk simpelweg omdat hij voorstelde muziek van Drake af te spelen op kantoor.

Onhandige suggestie

Aan Rolling Stone vertelt de oud-ontwerper over de giftige en chaotische werksfeer bij zijn voormalige werkgever Yeezy. De man herinnert zich de dag nog goed dat Kanye in 2015, kort voor de release van de Yeezy Season 1-collectie, zijn eigen muziek draaide op kantoor. Nadat een medewerker aangaf dat hij andere muziek wilde horen, keek Kanye om zich heen en vroeg hij het aanwezige personeel wat voor muziek ze wilden horen. De oud-ontwerper, die niet helemaal thuis was in het hiphopgenre, suggereerde toen om muziek van Drake af te spelen.

"Grote fout"

Helaas kwam dat hem duur te staan, want de man werd een dag later ontslagen. Naar verluidt hadden Ye en Drake destijds achter de schermen al beef met elkaar. "Ik dacht: hij (Ye, red.) is rapper, dus ik moet waarschijnlijk rapmuziek suggereren", vertelt de voormalige ontwerper aan Rolling Stone. "Dat was een grote fout, want een dag later was ik mijn baan kwijt."

Giftige bedrijfscultuur

In het Rolling Stone-artikel vertellen meerdere voormalige Yeezy-medewerkers over hun tijd bij het bedrijf. Ze vertellen onder meer over ontzettend lange werkdagen van wel 12 tot 15 uur. Ook werden sommige mensen uit het niets ontslagen, werden de salarissen soms te laat uitbetaald en stelde Ye bizarre eisen aan het personeel. Volgens de ex-werknemers zou er bij Yeezy een cultuur heersen waarin alleen jaknikkers het ver schoppen. "Je moet het constant met hem eens zijn en het is heel moeilijk om op die manier te werken."

Ster advertentie
Ster advertentie