Entertainment

Voetballer Rashford en zijn moeder helpen bij voedselbank

foto: Twitter: Rashfordfoto: Twitter: Rashford
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Rashford en zijn moeder helpen bij voedselbank

Ondanks het drukke training- en speelschema van Manchester United weet voetballer Marcus Rashford toch tijd vrij te maken om zich in te zetten voor het goede doel. De 22-jarige aanvaller strijdt al een tijdje tegen voedselarmoede onder kinderen in het Verenigd Koninkrijk. Als onderdeel van zijn campagne bezocht hij donderdag een pas geopende voedselbank.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voedselbank

Rashford, die afgelopen zomer als jongste persoon ooit een eredoctoraat ontving vanwege zijn inspanningen, hielp de vrijwilligers een handje mee in de nieuwe voedselbank. Zijn moeder was er ook bij en was een eregast. De voedselbank, Melanie Maynard House, is namelijk naar haar vernoemd.

Campagne

De Britse regering besloot onlangs om niet verder te gaan met het uitdelen van gratis schoolmaaltijden. Rashford legt zich daar niet bij neer en blijft campagne voeren. "Iedereen heeft een mening, maar of ze echt begrijpen wat het probleem is, dat is iets anders. Maar daardoor is het voor mij makkelijk om niet te luisteren naar mensen die deze meningen hebben, want ik weet dat veel van hen zo ongevoelig over dit onderwerp spreken, omdat ze er duidelijk zelf nooit mee te maken gehad hebben", zegt hij tegen de BBC.

Als onderdeel van zijn campagne retweet Rashford berichten van bedrijven die voedsel aan kinderen doneren. Veel van de bedrijven die dat doen, zijn zelf ook getroffen door de coronacrisis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Armoede

Zelf weet Rashford maar al te goed hoe het is om in armoede op te groeien. Hij liet eerder in een brief aan de Britse regering weten hoe dat was: "Ik kan me het geluid nog herinneren van mijn moeder die zichzelf in slaap huilde, nadat ze een shift van 14 uur gewerkt had en niet zeker wist hoe ze de eindjes aan elkaar moest knopen."

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goed! -

Ster advertentie
Ster advertentie