Sport

Voetballer Rashford krijgt eredoctoraat voor bestrijden kinderarmoede

foto: EPA/Peter Powell/NMC/Pool
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Rashford krijgt eredoctoraat voor bestrijden kinderarmoede

Manchester United-aanvaller Marcus Rashford wordt door de Universiteit van Manchester onderscheiden met een eredoctoraat. Hij krijgt het vanwege zijn inspanningen voor arme Britse families. De 22-jarige speler is de jongste persoon die de onderscheiding ooit heeft mogen ontvangen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Brief van Rashford

Marcus Rashford adresseerde in juni een brief aan Britse politici waarin hij vroeg of arme gezinnen ook tijdens de zomervakantie gratis maaltijdbonnen konden krijgen. In eerste instantie werd zijn verzoek afgewezen door premier Boris Johnson. Een dag later keurde het kabinet het plan goed en krijgen 1,3 miljoen Britse kinderen toch goed te eten in de periode dat ze geen school hebben.

Maaltijdbonnen

Rashford schreef de brief recht uit zijn hart. Hij was ooit namelijk een van die jongeren die gebruik maakte van de maaltijdbonnen. Zijn alleenstaande moeder verdiende het minimumloon en moest daarmee vijf kinderen voeden.

Lange weg te gaan

Een eredoctoraat wordt door universiteiten gegeven aan personen die een unieke prestatie hebben geleverd. Rashford zegt dat hij zich zeer nederig voelt en kijkt vooral vooruit: "We hebben nog een lange weg te gaan in de strijd tegen kinderarmoede in dit land, maar erkenning van je stad zegt dat we de goede kant opgaan. Dat betekent veel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie