Entertainment

Drake over kritiek op vlucht van 18 minuten met privéjet: "Er was niemand aan boord"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Drake over kritiek op vlucht van 18 minuten met privéjet: "Er was niemand aan boord"

Drake haalde afgelopen week de woede van zowel fans als klimaatactivisten op de hals toen ze erachter kwamen dat zijn privéjet voor een vlucht van slechts 18 minuten werd gebruikt. De rapper zou met zo'n korte vlucht namelijk ontzettend veel CO2 uitstoten. Aangezien de kritiek nog altijd aanhoudt, besloot Drake met een reactie te komen.

'Vliegtuig moest geparkeerd worden'

The Guardian publiceerde afgelopen donderdag een artikel waarin de CO2-uitstoot van verschillende beroemdheden aan bod komt. Daaruit blijkt dat Drake met zijn korte vlucht van Hamilton naar Toronto (beide steden bevinden zich in de Canadese staat Ontario) maar liefst 5 ton CO2 had uitgestoten.

Sindsdien ligt de rapper onder vuur, maar uit zijn reactie valt op te maken dat hij dat allesbehalve terecht vindt. Hij was zelf namelijk niet aanwezig op de vlucht. "Voor iedereen die geïnteresseerd is in logistiek: dit doen ze om vliegtuigen naar luchthavens te brengen waar ze geparkeerd worden. Er was verder niemand aan boord", aldus Drake onder een Instagrampost van Real Toronto Newz.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat celebrities worden bekritiseerd vanwege hun CO2-uitstoot. Zo kwam Kylie Jenner onlangs onder vuur te liggen nadat ze een foto van zichzelf met Travis Scott en twee privéjets op Instagram plaatste met als caption: "Wil je de mijne of de jouwe nemen?" Ook nam ze een vlucht die slechts 17 minuten duurde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie