Entertainment

Kim Kardashian krijgt ruim miljoen boete na reclame voor cryptomunt

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Kim Kardashian krijgt ruim miljoen boete na reclame voor cryptomunt

Kim Kardashian moet een boete van 1,26 miljoen dollar (1,29 miljoen euro) betalen, omdat ze in een Instagrampost reclame maakte voor een cryptomunt. Het betaalmiddel zou door de realityster "onrechtmatig" zijn aangeprezen, vindt de SEC, toezichthouder op de beurzen.

Geen vermelding

Kim maakte reclame voor de cryptomunt zonder aan te geven dat ze daarvoor betaald kreeg. "Een reminder dat als beroemdheden of influencers beleggingsmogelijkheden zoals cryptomunten aanprijzen, dat niet betekent dat dit de beste producten zijn voor alle investeerders", aldus de SEC over de boete. "Ook moet het beroemdheden en anderen eraan herinneren dat het wettelijk verplicht is te melden dat en hoeveel ze ervoor betaald krijgen om reclame te maken."

In de Instagram-post stond een link naar EthereumMax, met instructies voor het kopen van de cryptomunt Emax.

1,25 miljoen

Kim ontving 260.000 dollar voor de reclame. Dat bedrag zit verwerkt in de boete, waar nog een miljoen dollar bovenop is gekomen voor een totaal van 1,26 miljoen dollar. Daarnaast moet Kim helpen meewerken aan verder onderzoek en mag ze de komende drie jaar geen reclame maken voor cryptomunten.

Ster advertentie
Ster advertentie