Entertainment

Kanye West aangeklaagd door pastoor wegens plagiaat op 'Donda'-track

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West aangeklaagd door pastoor wegens plagiaat op 'Donda'-track

Kanye West, ook wel bekend als Ye, wordt aangeklaagd wegens plagiaat. Niet door een andere artiest, maar door een pastoor uit Texas. Die claimt dat de rapper op de Donda-track Come To Life zonder toestemming een deel van zijn preek heeft gebruikt, aldus TMZ.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

70 seconden

Pastoor Molten beweert dat er 70 seconden van zijn preek in de track zitten, wat neerkomt op 20 procent van het iets meer dan 5 minuten durende nummer. Het stuk met zijn stem zou door het hele nummer gelooped worden. Molten zegt dat dit de zoveelste keer is dat Ye en de muziekindustrie "willens en wetens samples gebruiken van anderen zonder toestemming te vragen". Ye heeft zelf nog niet gereageerd op de aanklacht.

De pastoor klaagt niet alleen Ye aan, maar ook Universal Music Group Recordings, Def Jam Recordings en G.O.O.D Music. Ook van die partijen wil hij een schadevergoeding zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere keren

Het is niet de eerste keer dat Kanye West en Universal worden beschuldigd van plagiaat. Ook in Ye's track Power (2010) zou een sample zitten waar geen toestemming voor is gevraagd, namelijk van de band King Crimson, zo werd vorige week bekend. Verder werd er zo'n tien jaar geleden een rechtszaak aangespannen door een Hongaarse rockartiest, die 2,5 miljoen dollar wilde zien voor Ye's gebruik van zijn muziek in New Slaves (2013).

Ster advertentie
Ster advertentie