Entertainment

Uitstellen album levert Kanye West miljoenen op

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Uitstellen album levert Kanye West miljoenen op

Kanye West heeft inmiddels drie luisterevents voor zijn nieuwe album Donda gehad, maar nog altijd is het wachten tot de daadwerkelijke release. Misschien blijft de rapper het nog een aantal keer uitstellen, want Kanye verdient er namelijk bakken met geld aan.

Miljoenen

Het eerste luisterevent vond plaats op 23 juli in het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta. Daarmee vestigde Ye een nieuw record. Zo werd het de meest bekeken Apple Music-livestream ooit met 3,3 miljoen views. Op 5 augustus verbrak hij zijn eigen record met een nieuw luisterevent in Atlanta. Maar liefst 5,4 miljoen mensen bekeken die livestream. Billboard schat dat Kanye hier zo'n 7 miljoen dollar aan heeft verdiend.

Nog meer miljoenen

Gisterenavond was het alweer tijd voor een derde luisterevent in Chicago. Ja joh, waarom ook niet? Volgens Billboard heeft dat ervoor gezorgd dat het totaal aan inkomsten nu op ruim 12,5 miljoen dollar ligt. Dat verdiende Kanye niet alleen aan kaartverkoop. Zo zou hij ook 3,3 miljoen dollar overhouden aan de verkoop van merchandise.

Release op 5 september?

De releasedatum van Donda laat al heel lang op zich wachten en is al meerdere malen uitgesteld door Kanye. Volgens zijn manager was de releaseparty van donderdag nu echt de allerlaatste. De releasedatum van Donda zou nu geupdate zijn naar 5 september. Eerst zien en dan geloven...

Ster advertentie
Ster advertentie