Entertainment

Kanye West vraagt officiële naamsverandering aan bij rechtbank

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kanye West vraagt officiële naamsverandering aan bij rechtbank

Kanye West heeft het druk, heel druk. Zo is de rapper al wekenlang bezig met het organiseren van allerlei luisterfeestjes, het nabouwen van zijn ouderlijk huis in een stadion en lekte hij ondertussen ook nog even het adres van Drake. Daar komt nu weer een nieuwe bezigheid bij: hij heeft een officiële naamsverandering aangevraagd.

Naamsverandering

Het lijkt erop dat Kanye West de laatste tijd met van alles bezig is behalve datgene waar zijn fans al zo lang op zitten te wachten: de release van zijn album Donda. Genoeg aandacht weet hij in ieder geval wel te genereren. Nu is de rapper namelijk weer in het nieuws vanwege een aanstaande naamsverandering.

Op Twitter gaan er foto's rond van een document dat de 44-jarige artiest zou hebben ingeleverd bij de rechtbank in Los Angeles. Kanye Omari West, zoals hij voluit heet, wil zijn complete naam veranderen in 'Ye'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ye

Kanye - of moeten we zeggen Ye? - heeft zich wel vaker uitgesproken over het veranderen van zijn naam. Zo sprak hij in 2019 over het veranderen van zijn naam in 'Christian Genius Billionaire Kanye West'. Dat heeft hij uiteindelijk niet gedaan, maar 'Ye' is wel een naam die hij al veel langer gebruikt. Zo was Ye ook de naam van Kanye's achtste studioalbum, die in 2018 uitkwam.

In datzelfde jaar introduceerde de rapper zichzelf op Twitter als "degene die voorheen bekendstond als Kanye West". Daarna schreef hij: "Ik ben Ye".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie