Entertainment

Murda voorlopig niet naar Turkije vanwege veroordeling tot vier jaar cel

foto: Instagram: murdaworld
  1. Newschevron right
  2. Murda voorlopig niet naar Turkije vanwege veroordeling tot vier jaar cel

Murda zal voorlopig buiten de grenzen van Turkije blijven vanwege zijn veroordeling tot een celstraf van vier jaar in het land. Dat laat zijn manager weten aan NU.nl.

Hoger beroep

"Wij zijn nu in Nederland en blijven voorlopig buiten de Turkse grenzen. We zijn al in hoger beroep gegaan", aldus zijn manager. Het is nog onduidelijk of Murda in afwachting van het hoger beroep naar Turkije kan reizen zonder direct opgepakt te worden. Volgens zijn manager zijn ze dat nog aan het uitzoeken.

Geen uitleveringsverdrag

Murda werd in oktober vorig jaar opgepakt op het vliegveld in Istanboel. Dit omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten, waarin de artiest het gebruik van cannabis zou verheerlijken. Het zou gaan om tracks als Duman, Pahali en Eh Baba, die hij jaren geleden heeft gemaakt.

Afgelopen dinsdag is Murda in Turkije veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en twee maanden vanwege zijn songteksten. Het is nog onduidelijk of de rapper naar Turkije wordt gestuurd om daar zijn straf uit te zitten. Er is namelijk een uitleveringsverdrag tussen Turkije en Nederland, maar zijn manager stelt dat dat niet zo is.

"Heel verdrietig"

Op Instagram uitte Murda zijn ongenoegen over het vonnis. "De rechter denkt dat mijn dochter het door deze nummers verdient om haar vader vier jaar en twee maanden niet te zien. Hetzelfde geldt voor mijn familie. Ik zal dit nooit begrijpen en het er nooit mee eens zijn. Heel verdrietig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie